Vækstlaget spirer: Tre jyske undergrundskollektiver du skal holde øje med

De jyske jungletrommer tordner løs, og har de seneste år blandt andet givet os kollektiverne Af Med Hovedet og Hukaos. I anledning af weekendens aarhusianske undergrundsevent Flux Festival giver vi dig en guide til tre andre af de vigtigste grupperinger i hovedlandets musikliv.

StarnglrSTRANGLR (foto: Richo Lund Hald) 

1. Thy Music Collective
Lige siden Junior Senior plagede landet med deres ørehængere har det været en rigtigt skidt bevaret hemmelighed, at det nordvestlige udkants-Danmark er et arnested for mangen et band, og nu har en stribe af dem slået pjalterne sammen under Thy Music Collective-banneret.

Med et sammenskudsgilde af en koncert til sidste weekends Alive Festival og mixtapet ‘Sounds from Up North #01’ online er den thylandske ulv lanceret i fin stil. Og hvor en del af navnene, som eksempelvis Mont Oliver, Quick Quick Obey og Lars and the Hands of Light allerede har været omtalt rigeligt i disse spalter er det måske på sin plads at fremhæve et par af de mindre kendte og grønnere skud i bundtet.

STRANGLR er et nyslået chillwave-makkerpar, der låner Quick Quick Obeys Esben Halkier som vokalist på deres første, spæde men ganske velproducerede udspil ‘Dreams’.

This Is Yous første pip ‘Carbon Eyes’ har været ude et stykke tid, men den flotte, storladne single fortjener alligevel at få et plug med her. Indierock-kvintetten er dårligt nok ude af gymnasiet endnu, men har lovet os en ep allerede til efteråret, så de rykker fremad med stormskridt.

Magnolia Shoals har lånt deres navn fra et digt af Sylvia Plath og deres bidrag til mixtapet lover uhyggeligt godt for deres kommende, efter sigende allerede færdige album, som forhåbentlig rammer gaden inden året er omme. Bragende smuk og dyster baryton-rock i bedste The National-tradition:

Hør hele ‘Sounds from Up North #01’-mixtapet HER. 

Læs om flere kollektiver på de næste sider.

Soundvenue 1 / 3 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold