Folkpoeten Angel Olsen: Her er soundtracket til mit liv

Hun bjergtog os tidligere i år med sit tredje album ‘Burn Your Fire For No Witness’, mens hun i aften spiller en udsolgt koncert i Lille Vega. Her løfter den Asheville-baserede sangskriver sløret for den musik, der har formet hende – fra Leonard Cohen til Mariah Carey.

Fik mig til at ville være musiker
Mariah Carey ‘Music Box’ (1993)

»Jeg husker tydeligt, da min bror gav mig Mariah Carey på kassettebånd, og jeg skamhørte ‘Dreamlover’ og ‘Hero’. Selv om jeg var meget ung og egentlig bare syntes, det var fedt at synge og danse, reflekterede jeg alligevel over, hvordan alting lod til at være muligt inden for popmusikken, og det var jeg meget tiltrukket af. Det var klart en medvirkende faktor til, at jeg selv ville være musiker«.


Mit teenagesoundtrack
Smog ‘Red Apple Falls’ (1997)

»I mine teenageår begyndte jeg for alvor at dyrke alternativ musik, og jeg noterede mig hvilke selskaber, der udsendte den type musik, som talte til mig. Jeg faldt særligt for dette album, og det var et, jeg virkelig havde for mig selv. Ingen vidste, hvem Smog var, der hvor jeg voksede op. Jeg havde det i starten lidt svært med Bill Callahans stemme, men gradvist krøb den ind under huden på mig«.

Læs videre på næste side om Olsens aldrende favoritter.

Soundvenue 1 / 3 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold