Spids Nøgenhat – en lang, men ypperlig aften i syrens tegn

Spids Nøgenhat  – en lang, men ypperlig aften i syrens tegn
Foto: Marcus Andreassen

»Har du rejst 2000 kilometer i en toværelses lejlighed?«, lyder en formidabel linje i nummeret ‘Mere lys’.

Lokaliteten var ganske vist udvidet betragteligt til Den Grå Hal, men Spids Nøgenhat sørgede stadig for, at vi drog på en udkokset virkelighedsflugt i mere end to timer.

Et lysshow med svævende spidse nøgenhatte (altså psilocybin-svampen) og en dj med det ejendommelige navn Slangeklædte Fjergud varmede salen op, inden bandet åbnede aftenens koncert med ovenstående sang.

Spids Nøgenhats samspil var helt i top, og særligt kombinationen af Henrik ‘Hobbitten’ Klitstrøms ekkoguitar og Morten ‘Aron’ Larsens gnistrende soloer var dragende – blandt andet i ‘Den gennemsigtige mand’, hvor publikum sendte udstrakte hænder og fællessang mod scenen i mantraet: »Mand, kan du ikke se, at jeg kan se lige igennem dig? / mand, kan du ikke se, at du er lige så gennemsigtig som mig?«

At gruppen er nået bredt ud, fremgik med et blik udover den udsolgte sal, hvor den brogede forsamling både talte koncentrere unge, gamle Christiania-flippere, der dansede med sig selv, og sågar børn, som var med far og mor til koncert.

Læs anmeldelse: Spids Nøgenhat ‘Kommer med fred’

Spids Nøgenhat fører an i den neo-psykedeliske bølge, men de er også kuratorer af den danske syre-sangskat, hvilket aftenen også afspejlede med covers af Hyldemor, Tømrerclaus, Røde Mor og den obskure ‘Udkoksning i tre satser’ af Cinderella.

Vekslingen mellem uptempo-numre som ‘Mere lys’ og ‘Vand, brød og te’ og stenede sager som ‘Det psykedeliske tapet’ var en glimrende opvisning af Spids Nøgenhats kvaliteter, omend det mod slutningen blev en anelse abstrakt og langtrukkent. Blandt andet med en 20 minutter lang ‘Hvad har du taget?’, hvor Uffe ‘Aramis’ Lorenzen (også kendt som Guf i Baby Woodrose) sendte modulationseffekterne på orglet helt ud i stratosfæren og tog sig en joint, mens de andre syrede ufortrødent videre.

Efter to timer og tyve minutters velspillet udkoksning var det således meget rart at gå ud i natten og vende tilbage til virkeligheden.

Læs også: Spids Nøgenhat-forsanger: Her er soundtracket til mit liv

Koncert. Den Grå Hal. Koncert Den Grå Hal. Setliste: 'Mere lys''Hobbittens flyvetur''Giv sli'p'Lever vi nu?''Det psykedeliske tapet''Den gennemsigtige mand' (Hyldemor-cover)'Lil' Johnnys mund' (Røde Mor-cover)'Spids Nøgenhat i græsset''Jorden kalder''Lolland Falster''Vand, brød og te''Hvad har du taget?''Fred''Langebro' (Gasolin'-cover)'Når spindelvævene blomstrer' (Tømrerclaus-cover)'Udkoksning i tre satser' (Cinderella-cover)'Ud på landet'
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af