T-Pain – turn up med autotune-kongen

T-Pain får meget lidt anerkendelse i forhold til, hvor stor hans indflydelse har været på mainstream-hiphoppen. I hvert fald normalt, for Pumpehuset elskede autotune-kongen ubetinget.
T-Pain – turn up med autotune-kongen
Foto: Tue Blichfeldt

Det er præcis sådan her, man skal høre T-Pains autotunede poprap: På en tætpakket, virkelig varm klub, hvor alle de tilstedeværende går grassat på den måde, som i USA hedder ’turn up’. Det handler ikke om, at sangene opføres på perfekt vis eller overhovedet spilles færdige. Det handler om at jage igennem så mange hits som muligt, give slip og skeje ud.

Og T-Pain var en fantastisk feststarter, da han i åndeløst tempo kørte igennem både egne successingler, numre hvor han er gæstevokalist, og coverversioner af nutidige hits. ’Buy U A Drank’ og ’Can’t Believe It’ gjorde stor succes, det samme gjorde gæsteversene på ’Kiss Kiss’ og ’Blame It’, og selv da han spillede Waka Flocka Flames ’No Hands’ tænkte man egentlig ikke over, at T-Pain jo ikke er med på den sang – det lyder bare sådan.

For T-Pain har unægtelig haft ekstremt stor indflydelse på mainstream-hiphoppen. Selvfølgelig fordi han introducerede autotune-effekten, men også fordi han populariserede den blanding af rap og sang, der siden har domineret i høj grad.

T-Pain er en slags glemt pioner – hans indflydelse er tydelig over alt, men han får ekstremt lidt anerkendelse. I hvert fald normalt – for denne fantastiske, intense klubaften på Pumpehuset var der intet andet end hengivenhed til T-Pain. Turn up, turn up!

Koncert. Pumpehuset.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af