Derfor er vi så fascinerede af FKA Twigs

Soundvenue 4 / 5 Soundvenue

4. Hun er absurd æstetisk gennemført
Barnett er perfektionist til det sidste, og der er ikke en finger at sætte på hendes æstetiske virke på tværs af de medier, hun fremstiller sig selv igennem.

Fra de stoiske pressebilleder (som på side 1) til billedserier i The Fader og Dazed and Confused er her virkelig tale om noget, der er på grænsen til kunst. For ikke at tale om virkeligheden – som set på forrige side gør hun live også en dyd ud af at ligne noget, der ikke er set før. Sjovt nok fik FKA Twigs også et mindre ‘gennembrud’, da hun i 2012 var på forsiden af magasinet i-D helt uden et interview eller noget – men billedet var så specielt (med hendes hår skrevet ud i ordet ‘Love’), at det ikke var til at komme udenom. Så kunne folk ellers begynde at snakke om den dengang lidt mere hemmelighedsfulde kunstner, der på daværende tidspunkt arbejdede på sin debut-ep ‘EP1’. Det var også der, vi begyndte at få øje på hende med singlen ‘Ache’.

Hertil er der selvfølgelig hendes musikvideoer, der altid har holdt en høj standard. Fra instruktør Nabils hypnotiserende Kleopatra-figurer i ‘Two Weeks’ til ‘Water Me’, instrueret af Jesse Kanda med koncepthjælp fra Barnett, hvor sangerinden med udspilede øjne tikker fra side til side og græder en kæmpetåre. Alle sangene fra hendes ‘EP1’ fik tilhørende musikvideoer (se dem allesammen HER), og selv om budgettet selvklart ikke var ligeså stort dengang, ligger der en klar kunstnerisk vision bag hver og en.

Det er ikke fordi æstetikken skal overskygge musikken, men det hele giver indtrykket af ikke bare en musiker, men en kunstner, der tænker over 360 grader af sit eget virke.

Soundvenue 4 / 5 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold