»Sjældent stærk musikdokumentar« – se den rørende ’Amy’ på C More

Kendrick Lamars 9 bedste gæstevers

Kendrick-717x375


Det er egentlig lidt sjovt
, at Kendrick Lamar tit kun klassificeres som den eftertænksomme historiefortæller fra ‘good kid, m.A.A.d city’, for Compton-rapperen er en af de mest flersidige kunstnere i sin generation – han kan både være gangstarap-hård som Tupac, synge blødere end Drake eller begive sig på ret så abstrakte lyriske rejser i sine vers. Flersidigheden og uforudsigeligheden har faktisk især vist sig gennem gæstevers, hvor Kendrick tit virker som om, han afprøver ideer og lever sig ind i andre kunstneres verdener.

1. Big Sean feat. Kendrick Lamar & Jay Electronica ‘Control’ (2013)
Stakkels, stakkels Big Sean. Kendrick jævner alt med jorden på ‘Control’, der kun på papiret er et Big Sean-nummer. Hans vers er nådesløst og overvældende skarpt, når han både udråber sig selv til kongen af New York (selv om han er fra L.A.) og nævner alle dem, der ikke kan røre ham – blandt andre Drake, ASAP Rocky og, ja, stakkels Big Sean.

Listen fortsætter på de følgende sider.

Soundvenue 1 / 9 Soundvenue
Advertisement