Hiphoppens normbrydere: Syv nyere alternative hiphop-hovedværker

Dilla-717x375


Det er selvfølgelig umuligt
at definere, hvad ’alternativ hiphop’ er, men der er alligevel en række album, der er blevet kultklassikere eller undergrundsfavoritter ved at lyde påfaldende lidt som den herskende populære lyd. Uanset hvad man kalder den slags skæve, ukonventionelle mesterværker, så har hiphoppen en særdeles stærk tradition for en kompromisløs undergrundsscene, hvor der løbende opstår album, der lyder helt unikke.

Vi guider til syv alternative mesterværker fra de seneste ti år.

1. Madvillain ’Madvillainy’ (2004)

MF DOOM og Madlibs fællesalbum er undergrundsklassikeren par excellence: Et stilskabende mesterværk, hvor to af de mest uortodokse hiphop-hoveder tørner sammen og skaber noget helt nyt og unikt. Fra DOOM’s mumlede rim til de skæve samples til numrenes korte længder – det her univers er radikalt og originalt. Både DOOM og Madlib lavede mange andre fantastiske projekter, men ’Madvillainy’ er det store højdepunkt i de to undergrundskongers karrierer.

Læs om flere alternative hovedværker på de følgende sider.

Soundvenue 1 / 7 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold