Hukaos om Hukaos: Sådan er Karl William

Foto: Hukaos
Tais, Louis Rustum og Thøger beskriver den rødhårede sanger som ven, musiker og samarbejdspartner.

karlwilliam-2
2014 har været et flot år for Hukaos – hiphop- og r’n’b-kollektivet, der med ophav i Aarhus består af Karl William, Tais, Louis Rustum og Thøger. Med Karl William i front er firkløveret i øjeblikket på en lille danmarksturné, der slutter af den 7. november i Lille Vega og den 8. november på Radar.

I den anledning har vi fået de fire medlemmer til at beskrive hinanden på kryds og tværs som henholdsvis ven, musiker og samarbejdspartner.

Vi starter i dag med Karl William, der fik sit gennembrud for snart halvandet år siden med ‘Kostumeramt’ og i år ramte et midlertidigt højdepunkt med ep’en ‘Døende’. Følg med de næste tre dage, hvor Tais, Louis Rustum og Thøger kommer under samme behandling.

1. Karl William som musiker

Louis Rustum: »Han kender sin stemme helt vildt godt. Dengang vi mødte ham, begyndte han at bruge sin vokal meget som et instrument, så han hele tiden kan tage det i nye retninger, hvilket jeg altid har været fascineret af«.

Tais: »Karl William er den sygeste sanger! Han har udviklet sig helt vildt meget siden ‘1. sal’. Sådan som han laver musik lige nu, kan ingen fucke med ham. Han skriver og indspiller et vers på et kvarter, fire stemmer oven i hinanden, og så stemmer det bare som verdens bedste, lille drengekor, og lyder helt overdrevet godt uden man gør noget. Så det er bare et ret dejligt udgangspunkt, når man sidder med som producer. Man behøver ikke rette på noget, man kan bare prøve at gøre det federe. Desuden er han rytmisk og flowmæssigt 1000 gange bedre end de fleste rappere«.

Thøger: »Jeg har nogle gange tænkt, at Karl er besat af en ånd fra en gammel planet, der har fundet bolig i en ung krop. Han har en slags sjette sans i sin medfødte intuition for musik og mennesker. Jeg kan ikke forestille mig, at Karls musik ikke fandtes. Det tænker jeg er en indikator for, at det er meget vigtigt, at hans musik er her«.

Læs Hukaos-medlemmerne om Karl William som ven og samarbejdspartner på de følgende sider.

Soundvenue 1 / 3 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold