Vi rangerer: Mews 10 bedste numre

Mew-717x375


Johan Wohlert er tilbage på bas
, et nyt album er på trapperne, og i løbet af november giver Mew koncerter i fem danske byer – umiddelbart virker dette som et oplagt tidspunkt til at kigge tilbage på et af nyere tids mest succesfulde danske rockbands.

Det har ikke været nemt, på grænsen til at vælge mellem sine egne børn, men i en pærevælling af hits, ballader, klassikere og personlige favoritter er altså her vores kåring og rangering af Mews ti hidtil bedste sange. 

Nr. 10: ‘Her Voice Is Beyond Her Years’
– fra ‘Half the World is Watching Me’ (2000)

Adspurgt om sine yndlingsalbum har Jonas Bjerre ofte fremhævet Stina Nordenstams ‘And She Closed Her Years’ (1994), fordi det ifølge forsangeren udtrykker »en melankoli, hvor man mærker sørgmodigheden som en enorm stærk følelse«. Derfor lå det også i kortene, at et musikalsk rendezvous måtte finde sted mellem Sveriges moody indie-dronning og det danske band, som i den grad også formår at kanalisere tristesse ud i stærke sange.

‘Her Voice Is Beyond Her Years’ tager lytteren gennem tre faser: Først en intro med klaver og dovne trommer, dernæst sangens reelle hovedpart med en fremdrift, som kørte vi på en landevej henlagt i nattens mørke, og endelig et spinkelt postludium, som næsten opgivende udtrykker sangens gennemgående atmosfære af melankoli: »Even your lies will do / if they’re spoken by you«.

Se resten af listen på de følgende sider.

Soundvenue 1 / 10 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold