»Sjældent stærk musikdokumentar« – se den rørende ’Amy’ på C More

Årets 10 bedste hiphop-mixtapes

Med Atlanta som hovedstad har hiphop-scenen i 2014 knopskudt i et utal af nye retninger. Selvfølgelig med gratis mixtapes som den primære kilde til den mest banebrydende rap.

1. Travi$ Scott ‘Days Before Rodeo’

Travi$ Scott slog igennem med ’Owl Pharaoh’, et syret, storladent trap-projekt, der tog Futures robot-autotune-hymner til nye, futuristiske højder. Men ’Days Before Rodeo’ går fuldstændig væk fra den umiddelbart tilfredsstilende, bombastiske lyd fra forløberen og sænker i stedet de eksperimenterende trap-produktioner og den rungende, robotagtige vokal ned i et fascinerende syret og mudret univers. Hvis ’Owl Pharaoh’ sendte trap langt ud i rummet, synker musikken her ned under jorden.

Mixtapets højdepunkt
’Days Before Rodeo’ tager udgangspunkt i Atlantas trap-lyd, og mixtapet lyser for alvor op, når rappere fra Atlanta-scenen dukker op – som på ’Mamacita’, hvor Young Thug, Rich Homie Quan og Travi$ Scott lyder som om de er på et fælles syretrip.

Download mixtapet HER.

Soundvenue 1 / 10 Soundvenue