Hør FKA Twigs-produceren Arcas foruroligende cover af Shakiras ‘Hips Don’t Lie’

Hør FKA Twigs-produceren Arcas foruroligende cover af Shakiras ‘Hips Don’t Lie’

Den excentriske producer Arca, der står bag skælvende produktioner på ‘Yeezus’ og FKA Twigs’ ‘EP2’ og ‘LP1’, har senest givet os sit sindsforvrængede og ufremkommelige soloalbum ‘Xen’ – en titel der refererer til Arcas queer-konstruerede alter ego.

Arca bryder nu nye grænser, idet han har sluppet et cover af Shakiras kommercielle hitbasker ‘Hips Don’t Lie’, hvor vi langt fra bliver mødt af originalens danseglade festivitas – i stedet får vi tværet en kold klud i hovedet af dyster mystik og ekkofyldt længsel.

Læs også: ‘Yeezus’-produceren Arca står bag Björks nye album

Et hårdt beat tvinger sig pumpende ned over Shakiras stemme, der giver genklang af forvrængede musestemmer, mens larmende piskeris drejer hidsigt løs over et mørkt synthlandskab. Halvvejs bryder en ond savklinge frem, mens rasende klokkespil pulserer afsted hen over de ustoppelige trommer. »I’m on tonight / you know my hips don’t lie / and I’m starting to feel it’s right«, kollapser Shakiras stemme. Coveret bliver i samspil med Arcas video til ‘Xen’ et opgør med og en nedbrydning af musikindustriens kommercielle kræfter.

Læs også: Arca på listen over årets 15 mest markante musikvideoer

Annonce