Musikårets 10 bedste samarbejder – og to, vi godt kunne have undværet

Mø og Elliphant, El-P og Killer Mike, Lana Del Rey og Dan Auerbach. Mennesker mødes og sød musik opstår. Bortset fra når menneskerne er Chris Martin og Avicii.

1. Mø og Elliphant

2014 var på alle måder et hæsblæsende succes-år for Karen Marie Ørsted. Et sted mellem udsolgte koncerter, amerikanske tv-optrædener og Spice Girl-power lykkedes det alligevel Mø at presse lidt studietid ind i 2014-kalenderen. Det blev til den flabede single ‘Beg for It’ med den amerikanske rapdiva Iggy Azalea, men et meget mere slagkraftigt resultat kom ud af samarbejdet med svenske Elliphant på ‘One More’.

Til pirrende underspillede beats møder Mø sit svenske modstykke i fornemt afvejede vokalharmonier og nedpillet gadepoesi. Singlens billedside, der følger sangerinderne som festende, fjantende (og strintende) street geishas understøtter kun, hvordan de to sangerinder med charme og drilsk distance anarkistisk leger med hele popformatet til et forfriskende, forførende og gennemført cool resultat.

Listen fortsætter på de følgende sider …

Soundvenue 1 / 12 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold