Emmy the Great

Ep med nye takter tegner fint omrids af kommende album fra den engelske sangskriver.
Emmy the Great

Emma-Lee Moss opdeler sit professionelle liv mellem at agere skribent for blandt andet The Guardian og Vice og musiker under aliasset Emmy the Great.

Hvor udtrykket på hendes to tidligere album var folk-inspireret, er den soniske palet denne gang udvidet. Det kommer til udtryk i den effektive førstesingle, ‘Swimming Pool’, med bølger af guitarbrus, dovne beats, harpe og engleagtigt kor, som fylder det auditive bassin, så det runger smukt mellem fliserne. Et dragende nummer, hvor Emmy i øvrigt får vokal assistance af Tom Fleming fra Wild Beasts.

Med dette præludium er forventningerne sat i vejret, og de bliver bestemt indfriet med anvendelsen af elektronisk isenkram og en udslagsgivende løssluppen legesyge – ikke ulig udtrykket hos hendes landskvinde Imogen Heap. En musikalsk retning, som sandsynligvis også vil præge det kommende Emmy the Great-album, denne ep er en forsmag på. Dog skurrer EDM-tendenserne på den ellers fine ‘Solar Panels’ en anelse i ørerne.

Journalistens observerende blik kendetegner lyrikken, hvor Emmy serverer rammende betragtninger af omverdenen og den måde, vi gebærder os på i forhold til hinanden. I den bittersøde og melankolsk guitardrevne ‘Social Halo’ lyder det: »I like you when you’re just so cold / the opposite of a volcano / I’m starting to lose my social halo«.

15 minutter med nye musikalske takter er en fornøjelse, og det bliver interessant at høre, hvordan Moss forvalter dette udtryk over et helt album.

Emmy the Great. 'S'. Album. Pias/Border.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af