15 uforglemmelige dansevideoer fra de seneste 15 år

Sia har med ‘Chandelier’ og ‘Elastic Heart’ sat nye standarder for dansemusikvideoer. Med det unge talent Maddie Ziegler i spotlyset har dansefeberen og lysten til at svinge sig i lysekronen spredt sig, og den ægte, udtryksfulde inderlighed har gjort indtryk verden over.

Vi har taget et kig på de allerbedste dansevideoer fra det nye årtusinde og ladet de glamourøse superstjernekoreografier (Beyoncé, vi kigger på dig) vige pladsen til fordel for boblende danselyst og smittende glæde, uanset om de medvirkende er professionelle eller ej. 15 uforglemmelige videoer, hvor dansen kommer direkte fra hjertet – upoleret, uprætentiøst, uimodståeligt og underholdende.

1. The Avalanches ‘Since I Left You’ (2001)
Det er en trist skæbne at være minearbejder i deprimerende omgivelser og under sort-hvide kår. Men så er det jo et held, at en farverig verden fuld af fængende beats, sødmefulde samples og ikke mindst labre danserinder gemmer sig på den anden side.

Med lige dele hjerte, humor og surrealistisk fantasi byder The Avalanches op til et eventyr af en fællesdans, når den beskidte minearbejder stjæler opmærksomheden under en danse-audition. Koreografien er charmerende skæv og går som forelsket hånd i hånd med de blide, dansable toner fra australiernes debutalbum. Meget kan man sige, men det er bestemt ikke alle og enhver, der kan inkorporere en beskidt mand med overskæg og ‘samkvemmelige’ bevægelser i en musikvideo – og slippe så charmerende godt afsted med det.

Se flere uforglemmeligt uprætentiøse dansevideoer på de følgende sider.

Annonce
Soundvenue 1 / 15 Soundvenue