Genfødte legender: De 10 mest skelsættende comeback-album i nyere tid

Den 25. februar står D’Angelo klar i Falconer Salen med sidste års ’Black Messiah’ i bagagen. Hans fantastisk medrivende chok-comeback er dog diskvalificeret fra denne liste, hvor vi gennemgår ti eksempler på vellykkede comeback-udgivelser, som de implicerede kunstnere godt kan være bekendt – og lidt til.

Vi har sat én regel – og kun én – for inkludering i dette selskab. Det er, at udgivelsen udkom mindst ti år efter den seneste udgivelse fra den pågældende kunstner.

1. Bobby Womack ’The Bravest Man in the Universe’ (2012, 18 års albumpause)

Soul-legenden Bobby Womack døde sidste år efter længere tids truende kræftsygdom, der også mærkede ham under indspilningerne til comeback-albummet ’The Bravest Man in the Universe’. Heldigvis er der meget, der tyder på, at det album, der var under udarbejdelse, da Womack døde, ser dagens lys senere i år.

’The Bravest Man in the Universe’ udkom i 2012, og var Womacks første album med nyt materiale siden 1994, men det første album, der satte ham tydeligt tilbage i periferien af den kulturelle zeitgeist siden starten af 80’erne.

Comebacket kunne udover Womacks fornyede vilje til at udtrykke sig kreativt tilskrives XL-pladeselskabsbossen Richard Russell og Damon Albarn, der sammen formede det materiale Womack havde puslet med til en helhed, der både rykkede Womack ind i det 21. århundrede, men samtidig respekterede hans integritet og særpræg som kunstner. Albarn og Russell skaber en spartansk digital ramme, hvor diskrete beats skrider rundt under Womacks fortsat livskraftige stemme (som Albarn første gang bragte til live på Gorillaz-singlen ’Stylo’ nogle år forinden). Det helt centrale nummer, førstesinglen ’Please Forgive My Heart’ er en fantastisk rørende refleksion over fortrydelse og muligheden for forsoning.

Læs om flere essentielle comeback-album på de følgende sider.

Sponsoreret indhold
’True Detective’ er endelig tilbage!
Se Mahershala Ali brillere i den nye, intense sæson 3 på HBO Nordic.
HBO Nordic
Soundvenue 1 / 10 Soundvenue
Advertisement