Tre mulige udfald af et Kanye West/Taylor Swift-samarbejde

Tre mulige udfald af et Kanye West/Taylor Swift-samarbejde

Alt kan åbenbart tilgives. I hvert fald, hvis man hedder Taylor Swift. Man skulle tro, at popstjernen efter Kanye Wests efterhånden legendariske scenestormløb under MTV VMA i 2009 ikke ville så meget som se på Yeezy, men tiden heler alle sår, og rapperen kunne i nat afsløre, at de to nu planlægger at gå i studiet sammen.

Men hvordan kan et samarbejde mellem Taylor Swift og Kanye West egentlig komme til at lyde? Vi kommer med tre mulige bud.

1. Balladen
På sidste års ‘1989’ havde Taylor Swift (sådan da) opgivet tanken om den eneste ene, prinsen på den hvide hest, den eviggyldige kærlighed. Her kommer onkel Kanye ind, for med ‘Only One’ optræder han nemlig pludselig som en sentimental familiefar, der frem for alt virker til at være faldet til ro – Grammy-optøjer til side.

I selve nummeret forestiller jeg mig følgende: Swift lovpriser singlelivets frivolitet, mens Kanye stille men sikkert får hende overbevist om, at den store kærlighed altså findes. North West-kortet bliver trukket, og Swift bliver til sidst overbevist, da Kanyes familierim simpelthen bliver for stærke. En kombination af Taylor Swifts ‘Love Story’ og Kanyes gamle, men fuldstændigt fantastiske ‘Family Business’ fra ‘The College Dropout’.

Musikken skifter mellem ilter, uptempo popmusik, når Swift synger, og pianofyldt ballade, når Kanye sælger drømmen om the one true love og familielivets lyksaligheder.

Chance for succesfuldt resultat: 25%

2. Rap-duet i blærestil
Swift er ikke bleg for at indrømme, at hun er tosset med hiphop, og dette klip – hvor hun rapper med på Kendrick Lamars ‘Backseat Freestyle’ – gik sidste år internettet rundt. Og ja, talestykket i ‘Shake It Off’ kan man vel med lidt god vilje også godt betegne som ‘rap’.

Nu er jeg heller ikke af den overbevisning, at Kanyes kommende album bliver ren føle-føle, så måske de to kunne finde sammen om en rap-duet i ren blærestil om det gode liv?

Swift praler for en gangs skyld om sit massive albumsalg, mens Kanye prædiker om, at han er en formidler af ægte kunst. Tonen skulle dog være letsindig, mildt humoristisk og frem for alt sjov. En kombination af netop ‘Shake It Off’ og Kanyes gamle hater-hymne ‘Good Life’.

Chance for succesfuldt resultat: 10%

3. Den store popsang
Nu snakker vi for alvor. Kanye rapper, Swift synger det gigantiske omkvæd (har måske også lige et vers) – og så ikke så meget pis. Jeg tænker en blanding af Kanyes ‘All of the Lights’ (skift Rihanna ud med Swiften) og ‘Welcome to New York’ fra ‘1989’. Denne kombination ville i så fald være den tempofyldte version af ‘den store popsang’ – mikser man i stedet Kanyes ‘Flashing Lights’ og Swifts ‘Style’ får man et lidt mere dystert, men ikke mindre fascinerende resultat.

Et relativt tungt beat, Kanye i pralende topform, og så et massivt, synthbåret omkvæd, hvor Swift synger samarbejdet direkte ind på Billboard-listens førsteplads. Denne formel er så også den eneste, som ikke for alvor bringer nogen af parterne ud af deres tryghedszone, men nogle gange er det logiske valg også det bedste.

Chance for succesfuldt resultat: 75%

Læs også: 15 uforglemmelige dansevideoer fra de seneste 15 år

Læs også: Must hear: Her er den seneste måneds 10 vigtigste sange

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af