Big Sean

Detroit-rapperen har skabt et gennemført godt album, selv om han egentlig ikke er overdrevet interessant.
Big Sean

»I’m a successful nigga! I got shit going on!« Det første omkvæd på Big Seans nye album er både stolt statement og mysterium: Hvordan er den her moderat begavede og meget skråsikre rapper blevet en stjerne, der deler tracks med giganter som Kanye West og Jay Z?

Rapperen fra Kanye Wests G.O.O.D. Music-selskab er i stand til at levere catchy hits og scenestjælende gæsteoptrædener (check hans vers på Drakes ’All Me’), men han har aldrig givet indtrykket af at have substans eller karisma nok til at bære et helt album.  Ambitionsniveauet er højt – mixtapet ’Detroit’ fra 2012 var et forsøg på personlig soul-rap som Kanyes ’College Dropout’ – men rapperen har aldrig virkelig overbevist.

Det gør hans nye album med den meget Kanye-agtige titel til gengæld.

Det er primært på grund af fantastisk kuratering: ’All Your Fault’ sampler Travis $cotts ad libs og lyder som en efterfølger til det Kanye-producerede ’Sanctified’ fra Rick Ross’ ’Mastermind’ fra 2014, og ’Play No Games’ er et genialt groovy og sært slæbende samarbejde med r’n’b-sangerne Chris Brown og Ty Dolla Sign. Så er der selvfølgelig den strålende single ’IDFWU’, der er personlig, barnlig og fuldstændig uimodståelig, og Drake-samarbejdet ’Blessings’, der er en vellykket nyfortolkning af førnævnte ’All Me’.

Men Big Sean skinner aldrig igennem. Hans flow er elegant, hans punchlines stedvis sjove, men hans stemme er tynd og hans tekster ret overfladiske. Så i sidste ende er ’Dark Sky Paradise’ en paradoksal størrelse – et godt album fra en gennemsnitlig rapper.

Læs også: Video: Kanye er football coach i Big Seans sportsdrama til ‘IDFWU’

Big Sean. 'Dark Sky Paradise'. Album. G.O.O.D./Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af