De største internationale hiphop tracks lige nu – lyt til ’Flow’ på Spotify

De 10 største overraskelser på Kendrick Lamars nye album

En fiktiv samtale med 2Pac, et skørt Sufjan Stevens-sample og en ny version af 'i' – de her ting på det surprise-udgivne 'To Pimp a Butterfly' kunne vi ikke have forudset.

1. ‘i’ kommer i en ny indpakning

‘To Pimp a Butterfly’ byder på masser af momenter, hvor Kendrick tvivler på sig selv, hvor han hader sig selv, hvor han ikke kan finde hoved og hale i sin mission. Af den grund giver det god mening, at den bemyndigende førstesingle ‘i’ ligger næstsidst ud af albummets 16 skæringer – det er her, at Kendrick for alvor omfavner livet. At han giver sig selv lov til at føle andet end frustration.

Mere overraskende er det, at singlen rent faktisk kommer i en frisk indpakning – pludselig er det et kvindekor, der synger »I love myself«-omkvædet, mens Kendrick selv syder og sprutter, hviner og skriger, som var han besat. Det virker som om, at han har taget energien fra den fantastiske SNL-optræden sidste år og puttet det ind i en revitaliseret udgave af ‘i’. Det afsluttende a cappella-vers er også henholdt albumversionen, hvor Kendrick med Oprah som forbillede gør op med brugen af N-ordet i en kontrollende og adskillende kontekst.

Læs om flere overraskelser på de følgende sider.

Soundvenue 1 / 10 Soundvenue