De 10 største overraskelser på Kendrick Lamars nye album

En fiktiv samtale med 2Pac, et skørt Sufjan Stevens-sample og en ny version af 'i' – de her ting på det surprise-udgivne 'To Pimp a Butterfly' kunne vi ikke have forudset.

1. ‘i’ kommer i en ny indpakning

‘To Pimp a Butterfly’ byder på masser af momenter, hvor Kendrick tvivler på sig selv, hvor han hader sig selv, hvor han ikke kan finde hoved og hale i sin mission. Af den grund giver det god mening, at den bemyndigende førstesingle ‘i’ ligger næstsidst ud af albummets 16 skæringer – det er her, at Kendrick for alvor omfavner livet. At han giver sig selv lov til at føle andet end frustration.

Mere overraskende er det, at singlen rent faktisk kommer i en frisk indpakning – pludselig er det et kvindekor, der synger »I love myself«-omkvædet, mens Kendrick selv syder og sprutter, hviner og skriger, som var han besat. Det virker som om, at han har taget energien fra den fantastiske SNL-optræden sidste år og puttet det ind i en revitaliseret udgave af ‘i’. Det afsluttende a cappella-vers er også henholdt albumversionen, hvor Kendrick med Oprah som forbillede gør op med brugen af N-ordet i en kontrollende og adskillende kontekst.

Læs om flere overraskelser på de følgende sider.

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.
Soundvenue 1 / 10 Soundvenue