Tinashe

Den 22-årige amerikaner har en fornem evne til at bibeholde sin integritet på tværs af samarbejder.
Tinashe

Hør og download ‘Amethyst’ HER.

Det er svært ikke at blive imponeret over den arbejdsiver, som Tinashe lægger for dagen. Hidtil har den kun 22-årige sangerinde spyttet ikke mindre end tre mixtapes og et anmelderrost album ud oveni en håndfuld featurings og en verdensturné. Dette nye mixtape er da også indspillet i sangerindens juleferie og optaget i soveværelset.

Om det er arbejdsiveren, der byder Tinashe at optage sangene her, melder historien ikke noget om, men den intime sfære kommer positivt til udtryk i lyden, der trods syv forskellige producere fremstår overraskende organisk og endnu engang demonstrerer hendes faste, men til stadighed foranderlige greb om sit kunstneriske udtryk.

Til forskel fra kluborienterede singler som ’2 On’ og ’All Hands On Deck’ vender ’Amethyst’ sig nemlig imod fordums neo-soul og ligger på den måde i naturlig forlængelse af den slow-r’n’b, som størstedelen af hendes diskografi bærer præg af.

Selv om et af neo-soulens primære kendetegn var, at den blev spillet på ’rigtige’ instrumenter, og dette næppe er tilfældet på her, lykkes mixtapet alligevel med at indgyde en autentisk atmosfære med tilbagelænede basgange, fritflydende sang og varme synths. Selv et fortærsket sample som Kool & the Gangs ’Summer Madness’ får ny vitalitet på den varme Ryan Hemsworth-producerede ’Wrong’, der med sin bløde percussion giver mindelser om Erykah Badus første plader.

Det er dog stadig r’n’b’en, der er i fokus, og sangerindens forkærlighed for Ciara og Janet Jackson fornægter sig ikke på melankolske lowkey-numre som ’Dreams Are Real’ og ’Worth It’, hvor Tinashe både formår at demonstrere attitude og ømhed.

Det lyder i det hele taget til, at hun formår at slappe af i musikken, og der er således heller ingen grund til at frygte, at den store arbejdsiver vil resultere i for tidlig udbrændthed hos den unge amerikaner, der kun bliver mere interessant i takt med, at hendes udgivelseskatalog vokser.


Kort sagt:
Tinashe vokser som artist proportionelt med sit udgivelseskatalog. Selv om antallet af producere, som den unge sangerinde har arbejdet sammen med, nærmer sig over 30, har hun en imponerende evne til at bibeholde sin integritet på tværs af samarbejder – mixtapet ’Amethyst’ er ingen undtagelse med sine organiske produktioner og indfølte tekster.

Læs interview: Tinashe: »Jeg droppede ud af 9. klasse, mens alle de andre tog på college«

Tinashe. 'Amethyst'. Album. Selvudgivet.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af