Her er de syv vigtigste rappere i grime-scenens renæssance

12 år efter navne som Dizzee Rascal og Wiley gjorde resten af verden bekendt med den kompromisløse musikkultur fra Syd- og Østlondons hårdeste kvarterer, er grimen igen begyndt at lave larm, der giver genklang udenfor de britiske øer.

Et væld af purunge talenter og veteraner med nyfunden inspiration har på det seneste overdænget Londons radiostationer og -undergrundsklubber såvel som internettet med dundrende tracks, og samtidig har superstjerner som Kanye West og Drake været med til at sætte fokus på den igen frembrusende scene. Måske 2015 bliver året, hvor grime igen kommer på alles læber. Hvis der sker, så er det her nogle af scenens allervigtigste rappere.

1. Novelist

Novelist er grimescenens store håb, der til trods for et relativt spinkelt output bliver omtalt med frelserlignende termer. Den blot 18-årige knægt er kendt som en spinkel og ydmyg kirkedreng, men på scenen forvandler han sig til et torpedospyttende monster, der har genoplivet den rå, oprindelige grimelyd. BBC fremhævede ham på deres Sound of 2015-liste og XL Recordings, der blandt andet huser navne som FKA Twigs og The xx, har allerede sikret sig hans underskrift. Det udmundede i januar i ep’en ’1 Sec’ med produceren Mumdance og et debutalbum skulle være på vej. Novelist kunne også opleves under Sonár Copenhagen tidligere på året.

Listen fortsætter på de følgende sider.

Annonce
Soundvenue 1 / 7 Soundvenue