Distortion Ø: De seks bedste ting, vi så fredag

Refshaleøen bød på et massivt udbud af fester, dj-sets og koncerter – her er det bedste, vi så på Distortion Ø's første dag.

1. Sekuoia
20.00, Distortion-scenen

Patrick Alexander Bech-Madsen og hans charmerende Sekouia-projekt leverede en af fredag aftens få deciderede liveset med ’rigtig’ instrumentering. Ved at give numrene nyt live-arrangement ved hjælp af både manipulerede vokalsamples, effekt-betonet måneskinsguitar og trommemaskineret marimba, formåede bandet at løfte sig ud af hovedtelefonernes tvingende æstetik og på den måde også løfte sig over den klimaksdrift, der ligger i dramaturgien hos mange af Sekouias numre.

2. Bok Bok
21.30, Red Bull Music Academy-scenen

Red Bull Music Academy-scenen var aftenens store højdepunkt, både musikalsk og visuelt. Med sin katedral-lignende klatrevæg udgjorde scenen i Refshaleøens klatreområde den perfekte klangbund og baggrund for den britiske producer og pladeselskabsejer Bok Boks metalliske post-grime og warehouse-r’n’b, der dog også inkorporerede reggaeton og god gammeldags garage/2-step fra hans fædrelands stolte tradition.

3. Pladevennerne
19.00, Vice-teltet

Det ydmyge og afsides beliggende Vice-telt forblev aftenens hemmelighed, men Pladevennerne gjorde deres for at afsløre det med soveværelses-r’n’b i sommersol og eksklusive chopped and screwed-versioner af nyere dansk urban-musik fra Højer Øye, Lord Siva og S!vas, selv om set-tiden kl. 19.00 var en anelse utaknemmelig at arbejde med, eftersom publikum stadig først var begyndt at entrere pladsen på daværende tidspunkt 

4. Cashmere Cat
22.30, Red Bull Music Academy-scenen

Den norske producer Cashmere Cat både startede og sluttede blødt med henholdsvis sit edit af Hudson Mohawkes valentins-jam ’Forever I’ og Usher og Alicia Keys’ nyklassiker ’My Boo’, der fik lov at flyde i sin originale form. Særligt førstnævnte havde dog en særlig plads i settet, og Hudmos staccato trap-trommeprogrammeringer var da også et gennemgående træk hos Cashmere Cat, der indimellem også fandt plads til sit eget signaturhit ’Mirror Maru’, Migos’ ’Hannah Montana’ og en inkorporeret ’Barbie Girl’-reference (!) til stor begejstring for det danske publikum.

5. Fyraftensboogie
16.00-02.00, Cirkusteltet

Det var noget af en marathon-præstation, som Jacob Graulund og 2000F havde indledt sig på med deres ti timer lange Fyraftensboogie-set, men med en placering lige ved indgangen var det svært at ankomme til – og ikke mindst at forlade pladsen – uden at tage en svingom til nogle af moderne dansemusiks største klassikere fra 80’erne og 90’erne. Teltets popularitet voksede da også proportionelt med aftenens fremskreden, og de gæve gutter beviste, at fyraften snildt kan vare til langt ud på natten.

6. Sophie feat. QT
23.30, Red Bull Music Academy-scenen

Med en fingersnilde, der ville have kvalificeret til en bestyrelsespost i Håndarbejdets Fremme, dekonstruerede Sophie (som Samuel Longs kunstnernavn lyder) EDM-musikkens ellers genkendelige figurer, som var de blevet divideret med 1000 og splintret til atomer. Heldigvis kom den amerikanske sangerinde QT og hjalp ham med regnestykket, og sørgede med sin næsten chipmunk-agtige vokal, der ledte tankerne (alt for langt) tilbage til Toy Box, for at det hele gik op til sidst i et ellers tæt på enerverende set.

Læs også: Se masser af billeder fra Distortion Ø fredag

Sponsoreret indhold
Queer-perle er »en af årets mest centrale film«
To af tidens største skuespiltalenter, Chloë Grace Moretz og Sasha Lane, viser deres værd i ‘The Miseducation of Cameron Post’. Find billetter her.
41Shadows