Rørende stævnemøde mellem Antony and the Johnsons og Aarhus Symfoniorkester på NorthSide

Rørende stævnemøde mellem Antony and the Johnsons og Aarhus Symfoniorkester på NorthSide
Foto: Morten Rygaard

»Det har bare at blive godt det her«, lød det mellem to veninder, som havde indfundet sig foran NorthSides blå scene. Regnen, som kom i byger under The Minds of 99-koncerten, var nu et kontinuerligt akkompagnement til dette musikalske stævnemøde mellem Antony and the Johnsons og Aarhus Symfoniorkester.

På sin vis en passende kulisse, idet den flamboyante Antony Hegarty netop dyrker melankoli og mismod i sine stærkt bevægende sange. Men samtidig også en problematisk størrelse, idet festivalforhold ikke stiller de optimale betingelser for fremførelsen af hans storladne avantgardepop.

Lyden var i flere passager flakkende, og i ‘Mysteries of Love’ og ‘Ghost’ lå strygerne på et uacceptabelt lavt niveau. Der kom bedre styr på sagerne i ‘Cripple and the Starfish’ og ‘I Fell In Love With a Dead Boy’, hvor symfoniorkesteret for alvor foldede sine dramatiske draperinger omkring Antonys sange.

Aftenens hovedperson var som forventet i storform, når det handlede om vokalen. Den semi-legendariske coverversion af Beyonces ‘Crazy In Love’ og Hercules & Love Affair-nummeret ‘Blind’ viste alle nuancerne i Antonys register med stigninger og fald. Det storladne setup til trods var stemningen løssluppen: »Grå er min yndlingsfarve, så det er vel bare regnen, som kommer for at møde mig. Jeg føler mig skyldig«, blev der joket.

Koncerten var også akkompagneret af den japanske kunstfilm ‘The Book of Love’, hvis foruroligende visuals understregede sangenes tematik om menneskelig depravation og søgen mod identitet.

For at svare på den indledende kommentar: Ja, det blev godt. ‘You Are My Sister’ var en smuk og rørende finale, men under bedre betingelser, vejr- såvel som lydmæssigt, havde denne unikke seance utvivlsomt foldet sig mere formfuldent ud end tilfældet var.

Læs anmeldelse: NorthSide: Respektindgydende Underworld skabte kollektiv ekstase

Se hele vores NorthSide-dækning HER.

Antony and the Johnsons. Koncert. NorthSide.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af