Tårn – skræmte skyerne væk med solbeskinnet guitarpop

Tårn – skræmte skyerne væk med solbeskinnet guitarpop
4 6
Tårn

Koncert, Roskilde Festival, Rising

Ordene var få, men begejstringen alligevel mærkbar i ansigterne på Odense-baserede Tårns medlemmer, da de smilende åbnede årets festival på den opgraderede Rising-scene.

Bandet spiller legende, solbeskinnet guitarpop, der trækker tråde til både shoegaze og psychrock, måske klarest på den skæve, guitarombruste ‘Ud af mit vindue’, som de lagde ud med. Her introducerede firkløveret deres klare forcer: kombinationen af glimtende guitarspil, gode melodier og et fint, flerstemmigt vokalarbejde.

Denne stil fortsatte de på ‘Solskin over tage’, hvor solens stråler sørme brød frem over den gråmelerede festivalplads synkront med den tindrende guitar. Ydermere har Tårn en forkærlighed for lange, udsyrede outroer, hvilket de demonstrerede både her og på afslutningsnummeret ‘Hvis du vil ha’ mig’, hvor bandets guitarist ikke holdt sig tilbage fra at træde frem på scenen og tæve sine strenge godt igennem.

Bandets danske lyrik er poetisk-naiv, sine steder for naiv, når der fabuleres omkring kiksede sms’er og at være ’pissedum’.

På et nyt nummer fremviste de derimod flair for dramatisk opbygning. Sangen åbnede med en dyb, rungede bas og var bygget op omkring en dynamisk vekslen imellem versenes sydende orgel og afventende trommer og det brusende omkvæd. Med de flerstemmige harmonier klingede Tårn her næsten af The Zombies. En meget hæderlig Roskilde-debut.

Læs også: Roskilde Festival: Her er publikums must-see koncerter

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold