Nicki Minaj på krigsstien og Drake under angreb: Tre vanvittige nye beefs i musikverdenen

Action Bronson

1. Action Bronson vs. Ghostface Killah

Man kan synes om det eller lade være. Men man kan ikke benægte, at der er væsentlige stilistiske og frem for alt vokalmæssige ligheder mellem Ghostface Killah og Action Bronson. Bronson har siden begyndelsen af sin hiphop-karriere måttet ligge under for sammenligningen, han som gammel Wu Tang-fan med rette har udtrykt dyb respekt for. Ligheden er så slående, at Ghostface endda måttet stille sig selv spørgsmålet: »When the fuck I do that verse?«, mens han hørte Action Bronson. Dog har den hærdede Wu Tang-rapper fundet fællestrækkene ganske harmløse. Indtil nu.

Da Action Bronson blev interviewet på ESPN den 11. juli, slap han en kommentar, der bredt blev modtaget som et Ghostface-diss. Ved benævnelsen af den utrættelige Ghostface/Bronson-sammenligning, svarede ‘Mr. Wonderful’-rapperen:

»Det er efterhånden ligegyldigt for mig. Folk vil altid lave sammenligninger, uanset hvad. Jeg er bare glad for, at det er med en af de største. (…) Han (Ghostface, red.) rapper ikke sådan her længere«. Bronson benægtede straks, at det var et ‘shot’ mod the Ghost, men at det derimod bare var ærlig snak.

Too little, too late – skidtet var allerede blevet ægte. Ghostface havde fået nok af sin (med Ghosts egne ord) fat fuck af en kollega, og det blev gjort klart og tydeligt en uges tid efter ESPN-interviewet via en overordentlig mean-ass Youtube-video. Akkompagneret af Teddy Pendergrass’ smooth 70’er-nummer ‘Be For Real’ leverer Ghostface svinere og trusler en masse – professionelle, såvel som fysiske. Den seks og et halvt minut lange omgang vrede rapper bød på kreative ubehageligheder såsom:

Annonce

»Du kan aldrig fucke med min pen – mit sværd, min klinge – jeg er for nasty til dig. Det er fucking derfor, du ser op til mig, og du lyder som mig« samt »Lad være med at få mig til at hænge dig i et reb og sprætte dig op som et svin og lade dig bløde ud. Fordi du er færdig«.

I kølvandet på videoen tyede Bronson til Twitter, hvor han forsøgte at forklare, at kommentaren var en misforståelse. Han endte med (foruden at erklære, at han ikke gør sig i problemer, men derimod i vin, ost og massage) at give en uforbeholden undskyldning:

Ghostface Killah har i skrivende stund endnu ikke besvaret undskyldningen, så det er svært at sige, om Bronson føler sig tryg i sit hood disse dage.

Soundvenue 1 / 4 Soundvenue