Mobb Deep bragte ‘The Wire’ til Vanguard

Mobb Deep bragte ‘The Wire’ til Vanguard
Foto: Samy Khabthani

Efter Madvillain definitivt aflyste deres koncert lørdag, tog Mobb Deep titlen som det absolutte hovednavn på dette års Vanguard Festival.

Rapperne Prodigy og Havoc har udgjort den hårdtslående Queensbridge duo i over 20 år, og der var lagt op til, at koncerten skulle være en genopførsel af samtlige numre fra den legendariske debut ’The Infamous’. En plade, der stadig står som ét af de mest brutale kig ind i en narkohandlers verden – hiphoppens udgave af ‘The Wire’.

Selvom koncerten startede med ’Survival of the Fittest’, et af de to superhits fra ’The Infamous’, så stod det hurtigt klart, at der desværre ikke var tale om en slavisk gennemgang af dét album. Men, selvom de to hårdt spyttende rappere altså har været i gamet siden hiphoppens guldalder, så har flere af deres nyere tracks understreget, at de stadig ved, hvordan man skruer et hårdtslående beat og en voldsom tekst om narko, mord og paranoia sammen.

Derudover har Mobb Deep en lang stribe af albums i bagkataloget, og koncerten blev derfor et helt regulært dyk ned i både kendte og mindre kendte tracks. Og Prodigy og Havoc beviste, at de stadig fungerer på en scene og leverede alle rim stramt og råt for usødet.

I kraft af deres rapstil, som er fyldt med en indestængt vrede, der nærmest bliver vrænget ud af mundvigen, har Mobb Deep ikke lige så mange umiddelbart festanlagte numre, som så mange andre af Vanguards navne, og det lagde en dæmper og aura af seriøsitet ned over koncerten, der også tappede lidt af intensiteten.

Den kom godt nok tilbage med fuld kraft, da superhit nummer to, ’Shook Ones Pt. II’, forventeligt lukkede koncerten. Desværre blev nummeret skæmmet af en al for voldsom mur af bas, der overskyggede de ellers så kuldegysfremakaldende atonale pianoanslag.

Læs også: Hiphop-historiens 10 mest dynamiske duoer

Mobb Deep. Koncert. Vanguard Music Festival.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af