Stereo Studio begærer konkurs – kædens 12 butikker lukker

Stereo Studio begærer konkurs – kædens 12 butikker lukker

Albumsalget har været dalende i mange år, og musikbranchen har stille og roligt rettet noget af fokus mod streaming og koncertindtægter. Musikbranchens krisetider er efterhånden en gammel svada, men nu har konsekvenserne ramt en dansk institution, og musik- og filmkæden Stereo Studio har nu måtte indgive konkursbegæring og lukker hermed sine 12 butikker rundt om i landet.

Stereo Studio blev i 1975 grundlagt af Frank Sørensen i Aalborg, og kæden havde i sin storhedstid 24 butikker, hvoraf halvdelen dog er blevet lukket løbende indtil nu.

Kæden kunne i år fejre 40 års jubilæum, men blev ramt af tragiske omstændigheder, da Frank Sørensen omkom i en motorcykelulykke i Tyskland tidligere i år.

»Det er med stor sorg, at vi først har mistet Frank i en tragisk ulykke og derefter har måttet opgive hans livsværk gennem 40 år. Men der er ikke andre muligheder. Danskernes forbrugsvaner har ændret sig markant gennem årene, og trods en ihærdig og lang kamp for at tilpasse virksomheden til markedet, må vi indse, at tiden, hvor kunderne købte musik i en fysisk butik, er en saga blot«, siger direktør Britta Sørensen og fortsætter:

»Vi har løbende lukket de butikker, der var mindst rentable, med det formål at få virksomheden til at overleve i mindre målestok. Efter Franks død har vi forsøgt at køre videre med denne plan, men har desværre også måttet indse, at tiden er løbet fra det fysiske salg, og at det økonomiske grundlag for at drive virksomheden videre er væk. Det har været en meget svær beslutning, men vi er samtidig utrolig taknemmelige for og stolte af det, vi har opnået, og vi skylder vores mange trofaste medarbejdere og kunder en stor tak«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af