Tyler The Creator har fået forbud mod at rejse til Storbritannien i tre-fem år

Tyler The Creator har fået forbud mod at rejse til Storbritannien i tre-fem år

Tidligere på ugen aflyste Tyler The Creator fire koncerter i Storbritannien og Irland uden en nærmere begrundelse. Nu har Tyler og hans manager Christian Clancy offentliggjort deres udlægning af årsagen: At Tyler The Creator er forbudt adgang til Storbritannien de næste tre-fem år baseret på tekster fra de to album ’Bastard’ (2009) og ’Goblin’ (2011).

Ifølge en udtalelse fra Clancy skriver de britiske myndigheder i et brev, at Tylers tekster »opfordrer til vold og intolerance over for homoseksualitet« og »fordrer had med synspunkter, der søger at provokere andre til terroristhandlinger«.

Clancy udtaler endvidere: »At sige jeg er forvirret vil være en underdrivelse. Kan du forestille dig at blive holdt tilbage på grund af ting, du sagde som 18-årig? […] Det her er et større spørgsmål om ytringsfrihed, hvor nye linjer tegnes op, som inkluderer at række tilbage i tiden uden at anerkende hvad der er sket siden. […] Hvordan straffer du nogen for at vokse op?«

Tidligere på måneden blev Tyler The Creator også nægtet indrejse i Australien efter den feministiske aktivistgruppe Collective Shout med succes havde lobbyet mod hans kommende koncerter. Det vides ikke, om noget lignende gør sig gældende for koncerterne i Storbritannien.

Man kan læse hele Christian Clancys statement om de aflyste koncerter HER.

Læs også: Kommentar: Hvad blev der af Odd Future og resten af 10’ernes opkørte hiphop-crews?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af