Breakin’ Sound: Dansk rhythm’n’balls og en norsk cool cat

Vi udpeger løbende det bedste nye blod fra den hjemlige og udenlandske musikscene.
Phlake

 

Phlake

39% dampende hed r’n’b
31% bekendende tekster
25% lumre gentlemen
05% fløde

Lige lidt mere r’n’b?
Ja da. Og i selskab med Phlake bliver det sexet, men aldrig upassende. Med kun to numre på samvittigheden har den danske duo indtil videre skabt et dampende hedt r’n’b-univers, de selv kalder for rhythm’n’balls med henblik på deres rytmespor, der blander en smule bastyngde i fløden.

Så det handler ikke kun om sex?
Selv om ene halvdel af duoen, Tabu Records-produceren Jonathan Elkjær, har leveret beskidte beats til Suspekt og Klamfyr, er der langt mere bekendende Usher-stil over det end Suspekt’sk ‘Bollede hende i går’, når han arbejder sammen med sangeren Mads Bo. Phlake er (smålumre) gentlemen, der på nummeret ‘Like You’ ytrer sætninger som »I’ve got all the balls and the brains in the world / I just need a special girl like you«.

Cute. Hvad synger de ellers om?
På ‘So Faded’ kredser Mads Bos imponerende smørbløde stemme om et bootycall, hvor bas, kvindestøn, forvrænget synth, lækre horn og et effektivt trommespor danner grobund for de alkoholslørede nattebekendelser. Og hvor førnævnte ‘Like You’ nok har en mørkromantisk tekst, er der til gengæld skruet op for lummerheden i den potente r’n’b-produktion.

Lækkert! Hvor får jeg mere?
En ny udgivelse skulle være på vej, men mere vides ikke nu.
Tekst: Mette Holm

Sponsoreret indhold
Hold jul med familien, du selv vælger
Inviter dine allerbedste Avengers, din South Park-familie og intergalaktiske slægtninge med til julehyggen. Gør julen sjovere med Viaplay her.
Viaplay
Soundvenue 1 / 4 Soundvenue
Advertisement