Heartbeats Radio opruster med Emil Lange, Pato og OHOI! – her fortæller de nye værter om deres mission

Emil Lange.

Online-universet Heartbeats med Le Gammeltoft bag roret har pr. 1 september opgraderet deres radioplatform. Målet er at tage den elektroniske musik endnu mere seriøst, og i den anledning er der kommet 15 nye værter til fordelt på otte forskellige programmer. Det drejer sig blandt andet om Emil Lange, holdet bag Strøm Festival og Pato, og de nye værter har fuldstændig frihed over, hvad de vælger at putte i æteren. De nye programmer har løbende premiere i september og har efterfølgende forskellig frekvens – nogle kommer en gang om ugen, andre en gang om måneden.

Vi fangede en håndfuld af de nye værter for at høre om deres baggrund for at springe ud som radiopersonligheder.

Emil Lange

Hvorfor springer du ud som radiovært?
»Af mange forskellige grunde. For det første mener jeg, at jeg har noget nyt at komme til bordet med. Heartbeats-projektet lyder rigtig spændende, og det virker som om vi er et godt match. Jeg har altid gerne ville prøve at lave radio, og dette er jo en enestående mulighed for netop det.

Hvad kan man forvente af dit program?
»Man kan forvente at det bliver sjovt og informationsrigt. Jeg vil gå i dybden med genrer som man hader eller elsker, som for eksempel trap, fidget, EDM og flere. Mange har en mening om for eksempel trap uden rigtig at have hørt andet end ’Harlem Shake’. Jeg vil derfor få eksperter i studiet, som vil fortælle historien bag, inspirationskilder og så videre. Så folk der ikke ved så meget om det, men stadig hader det, kan få et ordentligt grundlag for haten«.

Hvad mangler der i dansk radio lige nu?
»MIG!«

Hvad kan Heartbeats, som andre radiokanaler ikke kan?
»Heartbeats er en spændende platform, og folkene bag er simpelthen så passionerede for at lave en fed elektronisk musikradio. Og lige præcis det er noget, jeg føler der mangler i Danmark«.

TimDriver

 

OHOI!-crewet, Tim Driver

Hvorfor springer du ud som radiovært?
»Egentlig er det ikke første gang. Vi har individuelt i OHOI! tidligere været involveret i radio, men nu hvor Le spurgte os, om ikke vi ville bidrage med et show, var det oplagt at komme i gang igen. Heartbeats har potentialet til at blive en stærk dansk radio med fokus på det elektroniske, så selvfølgelig skulle vi være med her, så basmusikken også kan blive stærkt repræsenteret«.

Hvad kan man forvente af dit program?
»Masser af bastung musik. Det vil sige en skønsom blanding af alt mellem dub, steppas, dubstep, UK garage/house, UK bass og drum & bass. Alt krydret med skør OHOI!-snak og et par spændende gæster fra basscenen i ny og næ«.

Hvad mangler der i dansk radio lige nu?
»Ovenstående! Det findes simpelthen ikke…«

Hvad kan Heartbeats, som andre radiokanaler ikke kan?
»Den samling af hjemlige djs, der her er repræsenteret, er vel næppe set før i dansk radiohistorie. Det vil sige, at der nu endelig er mulighed for præsentere lytterne for en unik dansk tilgang til elektronisk musik. Og det er forhåbentlig noget, der samlet set kan få flere folk til at interessere sig for musikken. Om det så er basmusik, house, techno, trap eller noget af alt det andet, der bliver sendt ud på sendefladen, er det vigtigt, at det leveres af de bedste vi har herhjemme. Det giver troværdighed samtidig med. at det adskiller sig fra resten af radioaktørerne herhjemme uden at gå på kompromis med kvaliteten. Yes, vi er nede med det«.

Pato

 

Pato

Hvorfor springer du ud som radiovært?
»Jeg blev kontaktet af Le og blev lovet, at jeg ville have frie hænder til at spille det musik som tænder mig«.

Hvad kan man forvente af dit program?
»Variation. Jeg er en musiknørd og vil prøve at udfordre folks smag – både med obskure ting, men så afgjort også med guilty pleasures og bare virkelig god musik«.

Hvad mangler der i dansk radio lige nu?
»Igen, variation. Musik i dag handler om hits. Dette er måske ikke noget nyt, men der er også plads til de ting, som ikke nødvendigvis passer ind i den faste skabelon«.

Hvad kan Heartbeats, som andre radiokanaler ikke kan?
»Give folk et indblik i, hvad dem der vælger musikken brænder for, og forhåbentlig give folk nye yndlingssange, som de ikke vidste, de ville elske«.

2000F-Sara-Lindbæk-01-1-759x397

Frederik Birket-Smith. Foto: Sara-Lindbæk.

Strøm Festival, Frederik Birket-Smith

Hvorfor springer du ud som radiovært?
»Strøm er mere end en festival. Vi arbejder non-profit året rundt for at udbrede elektronisk musik, og radioen er en ny og fed mulighed for at præsentere det nye og gamle, danske og udenlandske, kendte og ukendte, og i det hele taget et bredt, men seriøst udvalg af elektronisk musik«.

Hvad kan man forvente af dit program?
»Det nyeste, tungeste, vildeste og mest spændende elektronisk musik, udvalgt og præsenteret af folkene bag Strøm. Derudover vil vi have besøg af sprøde danske producere, promotere og dj’s, som spiller deres ting. De skal høres, for der er virkelig meget talent i landet pt. Optur«.

Hvad mangler der i dansk radio lige nu?
»Mere elektronisk musik, men det ændrer Heartbeats heldigvis på«.

Hvad kan Heartbeats, som andre radiokanaler ikke kan?
»Gøre op med forudsigelig flow-radio som det kendes fra de store radiokanaler. Heartbeats vil mere for musikken. Det elsker og støtter vi. Fremad!«

Waqar

Waqar.

Waqar Qayum og Alvaro Urquizu – dj’s, bookere og venner

Hvorfor springer i ud som radioværter?
»Udover at være venner og kollegaer er vi også musiknørder. Vores viden vil vi gerne dele med andre og det føler vi, at vi får mulighed for på Heartbeats. Vi håber yderligere, at vi kan stille en sult hos de lyttere, som ligesom os elsker at høre små og store musikanekdoter«.

Hvad kan man forvente af jeres program?
»Vi håber på at levere programmer som giver lytterne lyst til at finde mere information om det emne eller genrer, vi nu kommer til at behandle. Et konkret eksempel er edits, som et af vores første programmer kommer til at handle om. Her vil vi dykke ned i, hvordan edits er opstået og selvfølgelig spille edits som er sjældne og obskure«.

Hvad mangler der i dansk radio lige nu?
»Vi savner taleradio, hvor musikken er i centrum. Det meste af det kommercielle radio, som er at finde i æteren, er formet efter at skulle være baggrundsstøj på arbejdspladser og transportmidler. Det er ikke længere indholdet som er vigtigt. Det er vigtigere at holde på lytterens interesse ved at spille så bredt musik som muligt.  Vi savner radio, som man sætter på, når man drikker en god kop kaffe eller te og egentlig mest af alt har lyst til at fordybe og hygge sig«.

Hvad kan Heartbeats, som andre radiokanaler ikke kan?
»På Heartbeats har vi frie tøjler til at nørde virkelig igennem og spille det musik som kommerciel radio ikke vil finde lyttervenligt. Vi skal ikke have screenet vores playlister eller godkendt, hvad indholdet skal være. Vi er selv ansvarlige for indholdet og kan selv tilrettelægge alt efter vores interesser«.

Læs også: Top Tracks: Her er ugens seks bedste nye sange

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold