Top Tracks: Her er ugens seks bedste nye sange

1. Coco O. ‘Hardest Thing’

Coco O., den ene halvdel af duoen Quadron, folder vingerne ud som soloartist på dette yderst behagelige soulpop-nummer. Det bløde trommebeat kombineret med det tilbagelænede klaver- og guitarspil er som skabt til at please ens ører, og det fine omkvæd med linjen »the hardest thing I learned can never be returned« kan være svært at få ud af hovedet igen. Måske er der en soloplade fra Coco O. på vej?


2. First Hate ‘Trojan Horse’

First Hate har rumsteret i undergrunden et par år og stille, men solidt opbygget en fanskare. En ny ep skulle angiveligt være på vej i 2016, men ’Trojan Horse’ er ikke desto mindre en single, der kommer sammen med annonceringen af en kort Europa-turné i fællesskab med Soho Rezanejad. Sangen er både fængende og hypnotisk, og den synes at træde lige så tungt i postpunkens mørke muld, som den med et fremdrivende beat vil opildne til dans. Med tungt programmerede trommer, nuancerede percussion-lag, pulserende synthesizer-melodier og en stilsikker vokallevering lyder den danske duo bestående af Joakim Nørgaard og Anton Falck Gansted som en gruppe, der er klar til at kigge ud over Danmarks grænser.


3. Deafheaven ‘Come Back’

Ifølge Metacritic var Deafheavens album ’Sunbather’ den bedst anmeldte plade i 2013 overhovedet. Den trumfede dermed samme års udspil fra sværvægtere som Daft Punk, Beyoncé, Kanye West og My Bloody Valentine. For et band, der stadig kun havde debuten bag sig, var det noget af en bedrift – og for et band, der spiller en hybrid af black metal og shoegaze må det siges at være en endnu større  bedrift.

Der er derfor ikke nogen tvivl om, at forventningerne til efterfølgeren ’New Bermuda’ er enorme. Den ni minutter lange ’Come Back’ viderefører kendetegnene fra ’Sunbather’, men forfiner dem også. I sangens første halvdel angriber Deafheaven lytteren, men gør også plads til et breakdown og et huggende guitar-riff, der er mere råt end man tidligere har hørt fra deres hånd, før akustiske guitarer og en pedal steel-solo luller en hen i drømmende eufori.

Sponsoreret indhold
Det lykkedes ikke, da ’Girls’ peakede …
... men nu er Sara Hjort endelig lykkedes med at komme på forkant på Lena Dunaham-fronten. Hør om hendes tv-cravings her.
Soundvenue 1 / 2 Soundvenue