Kommentar: Møs punkerhjerte slår stadig

Sammen med ligesindede som Charli XCX og Sky Ferreira formår Karen Marie Ørsted at være en popstjerne på sine egne præmisser. Og midt i succesen med ‘Lean On’ og koncerter for tusindvis af fans kan man stadig mærke hendes punkhjerte banke.
Kommentar: Møs punkerhjerte slår stadig
Foto: Philip Bo/Soundvenue.

KOMMENTAR Der er ingen tvivl om, at det er . For selv om hendes nye pressebillede viser, at hun har taget noget af den indisk-inspirerede styling med sig fra musikvideoen til Major Lazer-samarbejdet ‘Lean On’, så sætter hun de mange armbånd, store øreringe og perlerne i panden ind i det univers, vi kender . Man aner stadig det sporty look med sports-bh’en fra Moschino, og attituden i den slidte læderjakke med nitterne er umiskendeligt Mø.

Faktisk bar Karen Marie Ørsted også en læderjakke på sit allerførste pressebillede som Mø for cirka tre og et halvt år siden. Dengang drejede hun hovedet væk, så hendes ansigt var gemt bag det svingende hår. Det gjorde man, når man var punk, og det var hun. Og det er hun faktisk stadig.

AnneSofiefSkaaring
Foto: Anne Sofie Skaaring

Imens Mø kun lyser kraftigere og kraftigere op på den internationale pophimmel, har hun på imponerende vis formået at holde sin indre punker i live og med sikker hånd styret igennem virvaret af interview, foto-shoots, sponsor-deals, koncerter og samarbejder uden at tabe sig selv. Sammen med ligesindede nye popstjerner som Charli XCX, Sky Ferreira og veninden Elliphant er Mø med til at vise, at det er muligt at være en del af popkulturen på egne præmisser – eller i hvert fald få det til at se sådan ud.

Selvfølgelig er der en masse valg, der skal træffes, og Mø har i dag utvivlsomt mange folk omkring sig, der har en holdning til, hvad der er det rigtige for hende. Og det gør det bare så meget desto mere imponerende, at man stadig kan mærke den samme umiddelbare Karen, hvis hår vi satte op i den lange fletning på toppen af hovedet, der i lang tid var grundstenen i hendes look, før vores foto-shoot til Soundvenues forside i januar 2013.

557422_510801428950115_804608436_n

 

Charmerende dance-moves

Kort tid før foto-shootet dengang spillede det spirende talent i bare tæer kun bakket op af et backing track i et lille bitte rum til en Soundvenue-fest. I år har ‘Lean On’-sejrsgangen sendt hende ud til millioner af fans i hele verden, hvor singlen har toppet hitlister i lande som USA, Australien, England, Libanon, Kroatien og, selvfølgelig, herhjemme.

Møs opstigning har dog hele vejen føltes som det mest naturlige trods det hidsige tempo. Det eneste umiddelbare dyk var det tvivlsomme Avicii-samarbejde ‘Dear Boy’, der udkom for to år siden, men som Mø-lejren sikkert havde sagt ja til længe før. Dengang var hun allerede blevet blåstemplet af Diplo med deres første samarbejde, ‘XXX 88’, og godt på vej ud over rampen i en noget anden retning.

rock13
Mø til Soundvenue-fest i 2012. Foto: Anders Skovshoved/Soundvenue.

Men selv om salgstal og spillestedernes størrelser vokser, crowdsurfer Mø stadig som en vild punker på en lokal klub og holder fast i sine charmerende ukoordinerede dance-moves, lige meget om hun spiller i amerikanske tv-shows eller foran tusindvis af fans.

Samtidig står hendes image hele tiden skarpere og skarpere. Sporty Spice-opdateringen rammer lige ned i modens genfundne kærlighed til sports-looket, og outfits fra den cool og rebelske designer Nasir Mazhar synes næsten som skræddersyet til den persona, som Karen er ved at finde ind til kernen af.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et billede slået op af MØ (@momomoyouth) den

 

Ridser i popstjernelakken

Det føles sjældent påtaget, for det umiddelbare får stadig lov til at skinne igennem og skaber konstant ridser i den popstjernelak, der så nemt kan blive for glatpoleret. I interview rabler Mø stadig løs og snubler over ordene i sit forsøg på at forklare, hvad hun mener. Svarene er ikke indstuderede og klar til affyring. I stedet ender hun tit med at lave mærkelige lyde, når ordene sætter sig fast. Det er forbandet charmerende.

Nu er den nye single, ‘Kamikaze’, ude, og hun gør klar til at tage næste skridt. Alligevel – eller måske netop derfor – valgte hun for en måned siden at genoplive sit gamle punkband Mor for en aften sammen med veninden Josefine Struckmann. Og det er svært at forestille sig hvilken anden popstjerne, der efter at have tilbragt det meste af sommeren på store festivalscener verden over ville stille sig op i Ungdomshuset i København midt om natten for at skråle med på punksange fra teenageårene.

Men det gjorde hun. Selvfølgelig. For selv om Karen måske endeligt skrinlagde Mor den nat i Nordvest-kvarteret med afslutningskommentaren »tak, vi ses aldrig igen«, så var koncerten endnu et tydeligt bevis på, at punkerhjertet stadig slår inde bag det hele.

Læs også: Hør første smagsprøve på Møs kommende single ‘Kamikaze’

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

En video slået op af SOUNDVENUE (@soundvenue) den

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af