Top Tracks: Her er ugens ni bedste nye sange

1. Daughter ‘Doing the Right Thing’

Daughter er på vej med efterfølgeren til det roste debutalbum, og ’Doing the Right Thing’ er første smagsprøve derfra. Det er en trist affære, hvor Elena Tonras skrøbelige vokal er helt i front for det svævende reverb-indsmurte lydbillede. Teksten er hjerteskærende, og linjerne »I have lost my children / i have lost my love / i just sit in silence / let the pictures soak / out of televisions« er sigende for den forknyttede stemning, der også kommer til udtryk i musikvideoen.

 


2. Liss ‘Always’

Den danske kvartet er på kort tid gået fra at have spillet i en baggård under Spot Festival til at have fået selveste Pharrell til at premiere deres blot andet nummer ’Always’ i hans Beats 1-program – i øvrigt i selskab med Haim. Nu er sangen så kommet ud på samtlige platforme, og den funky soul er stadig intakt, om end den er langsommere og mere r’n’b-lydende her end på ’Try’.

 


3. Ardyn ‘Universe’

Ardyn er en splinterny britisk duo, der består af tvillingerne Rob og Katy Pearson. ’Universe’ er det første fra deres hånd, titelnummeret fra en kommende fire numre lang ep, og det lyder ærligt talt meget lovende. Det er et tyst popnummer med en folkrocket vibe, der bygger langsomt op, og særligt anden halvdel er en opvisning i, hvordan man med simple virkemidler kan løfte et nummer uden at lade det nå et decideret klimaks. Det er i forlængelse af The xx og Wet, som i øjeblikket excellerer i udkanten af samme sfære.

Hør flere Top Tracks på de følgende sider.

Soundvenue 1 / 3 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold