10 bizarre retssager fra musikhistorien

Det er velkendt, at der ofte er kampe i musikbranchen omkring copyright, plagiater, og hvilken version af sandheden, der er mest korrekt. Det har også vist sig i år, hvor Pharrell og Robin Thicke tilbage i marts blev kendt skyldige i at have plagieret Marvin Gayes ’Got to Give It Up’ på deres megahit ’Blurred Lines’. Endvidere er Jay Z anklaget for ikke at have krediteret et sample til sit 1999-hit ’Big Pimpin’’, mens N.W.A’s tidligere manager Jerry Heller netop har sagsøgt folkene bag ’Straight Outta Compton’-filmen, deriblandt Ice Cube og Dr. Dre, som han mener uberettiget stiller ham i et dårligt lys.

I den ‘anledning’ kigger vi her på ti af de mere skøre og bizarre retssager, der har involveret musikere.

MileyCyrus

 

1. Miley vs. Los Angeles-borger

Miley Cyrus blev i 2009 sagsøgt af en borger ved navn Lucie J. Kim, som mente, at Cyrus ved at optræde på et billede med sine venner, hvor de trækker deres øjne tilbage, diskriminerede alle borgere med en etnisk baggrund fra Asien eller Stillehavsøerne. Kim stillede kravet om, at Cyrus skulle betale 4.000 dollars til alle borgere af asiatisk etnicitet i Los Angeles, hvilket rundt regnet svarede til cirka fire mia. dollars, men Kim tabte sagen.

Læs om flere retssager på de følgende sider.

Sponsoreret indhold
’True Detective’ er endelig tilbage!
Se Mahershala Ali brillere i den nye, intense sæson 3 på HBO Nordic.
HBO Nordic
Soundvenue 1 / 10 Soundvenue
Advertisement