10 sekunders backstage-pass: Otte musikere du skal følge på Snapchat

Hvis du siger, du ikke synes, det er sjovt at snage lidt i ny og næ, er der relativt stor chance for, at du lyver. Nysgerrighed er ingen synd – og her tager vi den to the next level. Vi har nemlig skam-stalket nogle af vores celebre yndlingsvenner på det mest nådesløse sociale medie af slagsen: Snapchat.

Mens det kan være nok så let at finde frem til kendissernes fint filtrerede Instagram-profiler, er det en anelse mere problematisk at opstøve en Snapchat-konto. Der er nemlig endnu ikke nogen verificerede konti, hvorfor man enten skal have et telefonnummer eller skal være skarp til at gætte brugernavne, før der er jackpot. Tilføjer man ‘Drake’, bliver man eksempelvis venner med en overmåde hvid teenagedreng, der gør sig i at sende videoer af tilfældige dyr og sin overscoring af en kæreste – og det er der mildest talt ikke meget Drizzy over.

Heldigvis har nogle enkelte musikere taget Snappen så meget til sig, at de rundhåndet deler ud af deres (ofte fuldkommen u-gætbare) brugernavne, så deres nysgerrige fans kan komme helt tæt på. Der er dømt backstage-fest en masse (#nofilter og hele molevitten), når vi guider til de otte sjoveste musikere, der er adskillige x ti sekunder værd.

Schoolboy Q

 

1. Schoolboy Q (hoovaq)

Hvad har han gang i?
Det er ingen hemmelighed, at den bebøllehattede rapper har en svaghed for en helt særlig slags rygning. Men at han storhygger sig med en hjemmerullet, altimens han filmer sig selv kommentere rablende reality-shows, havde vi ikke umiddelbart gættet os til. Og det er mildest talt underholdende.

Den gode Schoolboy har desuden to faste følgesvende: En glad hund og en helt usandsynligt fierce, lille datter. Hun cutter ikke papa nogen form for slack, så at sige, og er generelt ret skeptisk overfor sin far – både når han hepper til hendes miniput-fodboldkampe, og når han entusiastisk klæder sig ud som en blunt (og hunden som Batman) til Halloween.

Hvorfor skal jeg følge ham?
Fordi der er garanteret alle tiders stenet topunderholdning i hver en snap. Og fordi hans datter er mindst lige så nuttet, som hun er sej.

Listen fortsætter på de følgende sider…

Bieber2015

 

2. Justin Bieber (rickthesizzler)

Hvad har han gang i?
Med den ene fod solidt plantet i forkælet barnestjerne-land og den anden fumlende på seriøse og kunstneriske territorier, leverer Justin Bieber præcis som forventet: Dels autobegejstrede selfies (sommetider ganske letpåklædte), dels humoristiske stemningsbilleder fra det celebre liv på landevejen – straight outta den småforvirrede smeltedigel.

Et fast indslag, som undertegnede gerne indrømmer at have tilstrækkeligt primitiv humor til at værdsætte, er de såkaldte ‘slap chats’, der i al sin enkelhed går ud på, at Biebs langer sine venner et par syngende lussinger. Sorry?

Hvorfor skal jeg følge ham?
Fordi han er lidt sjovere, end man umiddelbart skulle tro. Men også kun lidt.

JoeyBadass

 

3. Joey Bada$$ (badmonjozif)

Hvad har han gang i?
Der hersker ingen tvivl om, at Joey Bada$$ endnu befinder sig i et spædt stadie på den anden side af teenagedommen. Han synes i hvert fald, det er overvældende cool at tage selvhøjtidelige, jointrygende selfies, hvilket den kritiske Snap-ven måske ikke altid vil finde særlig straight up ‘bada$$’.

Til gengæld inviterer Jo-Vaughn (det hedder han sgu) indenfor i sit hood, hvor han hygger med hjemmedrengene og – hvilket der herfra skal lyde endeløs begejstring over – ruller rundt på sit segboard (den topfjollede hybrid mellem en segway og et skateboard).

Hvorfor skal jeg følge ham?
Læste du ikke det med segboardet?

Diplo

 

4. Diplo (diplo)

Hvad har han gang i?
Major Lazer-festoriginalen og topproduceren er en evig favorit i social media-land. Ikke nok med at hans Instagram-konto er helt formidabel – hans snapchats er endnu bedre. Han er præcis lige så kreativ, som han er skamløs, når han sætter sine snaps i verden. Det ene øjeblik går han tegne- eller Emoji-amok, det næste tager han sniger-billeder af sjove (læs: uheldige) mennesker omkring ham.

Men først og fremmest lader han alle sine Snap-buddies følge med i et utal af oplevelser. Det virker næsten som om, alt dokumenteres i Diploland: Lige fra glohede stunder bag dj-pulten og x-ratede backstage-fester til tandblegninger og kvalitetstid med ungerne.

Hvorfor skal jeg følge ham?
Fordi hans liv er langt mere spændende end dine andre Snapchat-venners. Og fordi han freaking owner Snapchat.

ariana-grande

 

5. Ariana Grande (moonlightbae)

Hvad har hun gang i?
Ariana Grande aka. miss moonlight-bae (…) hører til et af de mere sur-søde Snap-bekendtskaber. Surt, fordi hun er helt igennem skamløst glad for trutmund-selfies, green tea soy lattes fra Starbucks og alt derimellem (så længe det er nuttet). Sødt, fordi hun er en ivrig snapper, der sender adskillige videohilsener fra hele verden – både fra limousinen og privaten.

Foruden at være en kyndig dokumentarist har den yndige sangerinde nogle festlige venner, der glædeligt indtager sendefladen. Og – let’s face it – så er frøken Grande en upåklagelig fryd for øjet, trutmund eller ej.

Hvorfor skal jeg følge hende?
Hvis du er til den lidt mere tøsede snapstil, er Ariana din nye BFF. Men sørg for at have rigeligt med tid på hånden, når du tomler dig ind på hendes historik – hun er myreflittig!

blood-orange

 

6. Blood Orange (kermitkokomo)

Hvad har han gang i?
Hvis du vil med Dev Hynes i studiet, kan du passende tilføje ham på Snapchat. Her er den britiske sanger nemlig alt andet end nærig med dokumentationen – hverken når han spiller nye melodier på klaveret, lægger tonerne ned bag mikrofonen, eller når han engang i mellem fyrer et hedt dansetrin eller to af.

Hvis du er heldig, kan du få et heftigt beat med på vejen med teksten: »just made this dope beat, who want it?«.

Hvorfor skal jeg følge ham?
Fordi du ville ønske, du i virkeligheden var med i studiet. Og fordi du gerne vil have et dope beat.

Vince

 

7. Vince Staples (poppystreet)

Hvad har han gang i?
Med Vince Staples på Snapchat-vennelisten er man sikret autentiske live-updates fra Long Beach og sprudlende fortællinger om gangsta-miljøet. Det er ikke til at sige, hvilke medrivende Bloods- og Crips-historier, der er skidt eller kanel, men de er til hver en tid underholdende.

Der skortes hverken på humor, ærlighed eller store grublerier. Undertiden har den benhårde rapsmed desuden dedikeret et par linjer til sine old school favorit-hiphoppere.

Hvorfor skal jeg følge ham?
Fordi Staples (i modsætning til så mange andre) sommetider rent faktisk har noget på hjertet, og fordi det er en fryd at komme tæt på hans omprædikede Long Beach-miljø.

Chance-the-Rapper-759x397

 

8. Chance the Rapper (chancetherapper)

Hvad har han gang i?
Man skulle ikke tro, det var muligt. Men det lader til, at den unge Chancellor Bennet er i præcis lige så højt humør, som man kunne have håbet på. Den fremadstormende, kække rapknægt sender ivrigt hilsener fra hele verden – festivaler, forlystelsesparker og sportskampe. Desuden hænder det, han giver et par velsmedede linjer med på vejen eller teaser dugfriske projekter.

Hvorfor skal jeg følge ham?
Fordi han er charmerende, som dagen er lang. Og fordi rappere overordnet set slet ikke er glade nok.

Læs også: 10 bizarre retssager fra musikhistorien

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af