Fra Aqua til Britney: Eloq og Anya anmelder 90’ernes største pophits

Fra Aqua til Britney: Eloq og Anya anmelder 90’ernes største pophits
Eloq og Anya.
Foto: Soundvenue

Anya kom til verden i 1989, mens Eloq blev født i 1991. Begge voksede de op i 90’ernes musiklandskab og i musikvideoens storhedstid, hvor der i mainstreamen var knald på både fest og farver, girlpower, prettyboy-hiphop, flødeskums-ballader og tyggegummi-dance.

Men holder 90’ernes pophits i dag? Anya og Eloq anmelder her de ti største af slagsen – og kommer undervejs omkring alt fra musikalske oplevelser og tudeture til Mel C-pigerne på Bakken og præ-seksuelle lyster…

1. Toni Braxton ’Un-Break My Heart’ (1996) – 10 mio. solgte eksemplarer

Anya: »Åh. Jeg har grædt til dette her nummer«.

Eloq: »Jeg græder nu! Men kæft, hvor er det dog en grim video. Det har jeg aldrig tænkt over før«.

Anya: »Jeg blev så trist over nummeret og videoen, da jeg var lille. Jeg tror, jeg syntes, hun spillede godt. Det ville jeg måske nok ikke synes nu. Dengang var man virkelig ikke bange for, at noget blev for meget«

Eloq: »Nej, alt skulle prøves af. Og alt var sejt. En anden ting, der skete i 90’ernes popmusik, var, at balladerne blev hits. Det er noget, der sker sjældnere nu. Det er kun meget få, der lykkes med det. Men det kunne de virkelig dengang. Jeg tror måske, det havde noget at gøre med, at musikmarkedet var baseret på, at man havde et brand – og at brands begyndte at gå op i artisterne. Hele ikonet var i højsædet. Nu er markedet meget anderledes. Man er meget mere bevidst om radio og trends«.

Anya: »Jeg hørte en Whitney Houston-sang for nyligt og tænkte: ‘Dette her nummer har været et kæmpe hit. Men hvorfor?’ Måske er det fordi alting er blevet lidt mere generisk. Der var nok flere afstikkere dengang, når man tænker på, hvad der kunne blive stort«.

Eloq: »Fuck, det var også bare så fedt at se musikvideoer. Det er en af de ting, jeg er mest ked af, er blevet ødelagt nu. Musikvideoen havde en platform dengang. Det var en mærkelig måde at høre musik på. I stedet for radioen, så tændte man for MTV eller sådan noget, hvor man heller ikke selv valgte, hvad man så«.

Anya: »Men det er sjovt, når man ser sådan en video som voksen. Så ser man, hvor overdrevet meget, de spiller på sex. Det ser man slet ikke, når man er barn«.

Eloq: »Nej, det erindrer man slet ikke. Der er nogle ting, der triggede min præseksuelle underbevidsthed, kan jeg huske. Da jeg var cirka fem til otte år, kan jeg huske, at der var noget, jeg godt kunne lide ved det, men jeg vidste ikke hvorfor«.

Karakter: 8/10

Listen fortsætter på de følgende sider.

Soundvenue 1 / 10 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold