Årets bedste sange: Top 30-16

Soundvenue 4 / 5 Soundvenue

21. Carly Rae Jepsen ‘Run Away With Me’

Savnede man Taylor Swift i 2015 var det bare at kigge mod Carly Rae Jepsen, der med tiden er blevet meget mere og andet end ‘Call Me Maybe’. Max Martin-protegeen Shellback (der stod bag flere numre på ‘1989’) var en af producerne bag ‘Run Away With Me’ fra ‘Emotion’-albummet, og det høres tydeligt i det, der er noget nær en perfekt popsang. Fra det lillepige-drømmende vers, råbe-omkvædet, det medrivende c-stykke, det godstog-pumpende beat og selvfølgelig det eminente saxofon-sample, der er sangens helt store stjerne. Årets ‘hoppe-i-sengen’-popnummer.


20. Liss ‘Try’

Der er ikke noget at sige til, at danske Liss på baggrund af bare to numre har fået en pladekontrakt med det britiske pladeselskab XL, der har navne som The xx, Adele og FKA Twigs i folden. For når man debuterer med et nummer som ‘Try’ er det tydeligt for enhver (selv Pharrell), at der er noget seriøst stort i vente. ‘Try’ er et idiosynkratisk, helt igennem herligt stykke med funkpop, der med Søren Holms vrængende vokal er umuligt ikke at holde af – og så vækker det næsten lidt minder om troldmanden Jai Paul, som også er tilknyttet XL. Vi kan slet ikke vente på mere fra Aarhus-firkløveret.


19. Majical Cloudz ‘Downtown’

Årets bedste – og for én gangs skyld lykkelige! – kærlighedssang (selv om vi godt nok aldrig helt får at vide, om følelserne er gengældt). Den store genistreg ligger i Devon Welshs næsten mutte levering over den minimale produktion, der runger i sin stilhed, for udgangspunktet er alt andet end sørgmodigt. Teksten er den pureste kærlighedserklæring, en næsten naivt opløftet romantisering af et andet menneske og tosomheden. Om hvor fantastisk det er bare at løbe rundt i downtown og være høj på kærligheden. Hver enkelt linje er perfekt afmålt, rørende leveret, og så bliver det alligevel aldrig selvhøjtideligt. Tjek bare en genial metalinje som: »There’s one thing I’ll do / if it ever goes wrong / I’ll write you into my all of my songs«.

Soundvenue 4 / 5 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold