Musikårets 10 skøreste beefs

Dødstrusler, bitchfights og slåskampe – vi ser tilbage på musikårets vildeste beefs.
Action Bronson

 

1. Ghostface Killah vs. Action Bronson

»Lad være med at få mig til at hænge dig i et reb, sprætte dig op som et svin og lade dig bløde ud«. Det var de helt tunge skyts, der blev hevet frem, da Wu-Tang-medlemmet Ghostface Killah så sig sur på sin såkaldte fat fuck af en kollega, Action Bronson.

Stridighederne kom sig af en tilsyneladende forholdsvist uskyldig kommentar, Action Bronson kom til at fyre af i et interview med ESPN. I interviewet påtalte journalisterne den efterhånden utrættelige sammenligning mellem Bronson og Ghost (en stilistisk og vokalmæssig sammenligning, både Bronson og Ghost har anerkendt, og som med årene hverken er blevet mindre sand eller mere original), hvortil Bronson lidt for letsindigt svarede:

»Det er efterhånden ligegyldigt for mig. Folk vil altid lave sammenligninger, uanset hvad. Jeg er bare glad for, det er med en af de største. Han (Ghostface. red.) rapper ikke sådan her længere«.

Til trods for, at Bronson prompte forklarede, at det blot var ærlig snak og på ingen måde et ‘shot’ mod the Ghost, valgte Gud og hver mand (eller rettere: Ghostface og skandale-glade medier) at overhøre konteksten og fokusere på ‘shottet’ – at Ghostface ikke rapper som Bronson længere. Og sådan en formulering kommer man ikke langt med i hiphop-land.

Ghostface Killah skød straks igen og leverede seks og et halvt minuts voldsomme svinerier – absurd akkompagneret af Teddy Pendergrass’ smooth 70’er-track ‘Be For Real’. Foruden det ovenstående citat fik den hårdføre Wu-Tang-rapper desuden understreget, at »du kan aldrig fucke med min pen – mit sværd, min klinge – jeg er for nasty til dig. Det er fucking derfor, du ser op til mig, og du lyder som mig«.

Som respons på den gennemkogte aggressions-fond tyede Bronson til Twitter for at give en uforbeholden undskyldning: »Når du tager fejl, tager du fejl, og jeg tog fejl. Jeg undskylder for kommentarerne. Jeg vil altid være et ‘stand up human’. Masser af kærlighed«.

Et par måneder senere gav Ghostface endelig beef’en et par kortfattede ord med på vejen. Et styks afkølet rappers summa summarum: Sket er sket, »Just keep it moving and sh*it like that«.

Listen fortsætter på de følgende sider …

Soundvenue 1 / 10 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold