Musikårets 12 bedste tv-optrædener – og én, vi gerne vil have slettet fra hukommelsen

De amerikanske talkshows er blevet en næsten uudtømmelig kilde af stærke, sjove og skelsættende live-optrædener fra musikkens største stjerner og mest lysende stjerneskud. Vi har kåret 2015’s allerbedste musikøjeblikke på tv (med enkelte afstikkere fra talkshow-land) samt en enkelt begivenhed, vi prøver at glemme.

1. Kanye West bragte ‘Saturday Night Live’ (og sig selv) i knæ

’Yeezus’-opfølgeren ’SWISH’ har været på vej i lang tid nu, og vi venter stadig i spænding. I løbet af året har Kanye som optakt sluppet en lille række singler og faktisk også givet en del live-optrædener – det vanvittige ‘All Day’-show med flammekastere til Brit Awards har ligeså meget fortjent en plads på listen som dette klip, men der er også grænser for, hvor meget Kanye kan fylde. Og ja, sådan kom vi rundt om begge klip alligevel…

Mens Brit Awards mest af alt var råt, var der noget mere klaustrofobisk og intimt på spil, da rapperen i februar optrådte til ‘Saturday Night Live’s 40-års jubilæumsshow, hvor han under et sænket loft spillede ’Jesus Walks’ og de to nye numre ‘Only One’ og ‘Wolves’ (sidstnævnte er endnu ikke blevet udgivet) i et medley – først liggende på gulvet, så halvvejs stående og så på alle fire.

Kanye er hæs og hans stemme skælver, især når han rejser sig op i starten af ’Only One’, men det fylder mindre på ’Wolves’, hvor en parykklædt Sia og Vic Mensa gæster. Netop ’Wolves’ er bastung og alvorlig og står i stor kontrast til den åbne og melodiske ’Only One’, og det hjemsøgende vokalsample hænger ved lang tid efter, klippet er slut. En optræden med både nyt og gammelt serveret i unikke rammer.

Se flere stærke tv-optrædener på de følgende sider.

Soundvenue 1 / 13 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold