20 danske album, vi glæder os helt vildt til i 2016

Rygter, fakta og en lille portion ønsketænkning. Vi ser frem mod kommende udgivelser og et (forhåbentligt) fantastisk dansk musikår.

1. Møs andet album

Det virker efterhånden overflødigt at skrive mere om, hvor fantastisk et 2015 Mø havde. Så det springer vi i denne ombæring over – lad os hellere kigge frem mod resten af 2016, som med al sandsynlig kommer til at byde på et nyt album fra Karen Marie Ørsted.

Den legesyge ‘Kamikaze’ kickstartede Mø 2.0, og en aflyst optræden til P3 Guld signalerede også, at Ørsted på daværende tidspunkt havde fokus på den nye musik fremfor at spille mere live.

Selv om et nyt album ligger i kortene, er der meget lidt officielt at gå efter. Der er dog hints på for eksempel Instagram, hvor Mø har lagt billeder op fra både hjemmestudiet og et mere officielt et af slagsen.

»Take me to the party!«


2. Benal ‘Nu’ (29. jan)

Det skorter ikke på dansk hiphop i disse tider, men Benal har fundet deres helt eget hjørne, hvor de opererer i fred og fri for sammenligninger med andre eskadroner. Alberts elektroniske beats eksisterer et sted mellem bas, elektronisk musik og tung hiphop, og så har rapper Benjamin over duoens tre ep’er udviklet sit flow, så det ligger som et damptog hen over de bumpende beats.

Alle disse tendenser var debutalbummet ‘Nu’s førstesingle ‘Badesalt’ et klart sammenkog af, og så finder man desuden gæster som Suspekt og Katinka. Flere sange ligger også klar på Spotify.

Listen fortsætter på de følgende sider.

Soundvenue 1 / 10 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold