Reportage: Vegas Udvalgte med Chinah, Soleima, Guldregn m.fl.

Foto: Samy Khabthani
Der var r’n’b, pop og smadderrock på programmet, da Vega for sjette år i træk gav deres bud på de største danske musikhåb lige nu. Seks navne var på plakaten – vi gennemgår dem her kronologisk for aftenen.

Photo by Samy Khabthani-4

Smerz

Photo by Samy Khabthani-5

 

1. Code Walk

Det var en sjov prioritering at sætte aftenens eneste elektroniske act på som første scenebetræder. Code Walk var nemlig uden tvivl aftenens mest festlige indslag, selv om duoens 30 minutter lange set var en noget skizofren oplevelse.

Søren Gregersen og Jesper Nørbæk var klistret til henholdsvis trommer og elektronik, men med fire gæstevokalister blev der plads til et hav af forskellige indtryk. Solo præsenterede duoen deres fascination af footwork – en hurtig version af house, hvor skippende rytmer, beat-drops, en lilletromme på overarbejde og soulede indslag sørgede for et udtryk, der både gik i fødderne, men også havde mere atmosfæriske elementer.

Et friskt pust, i hvert fald på dansk grund, men hver gang en vokalist trådte på scenen skiftede musikken markant karakter. Fine Glindvad fra Chinah lagde stemme til en omgang nedtonet r’n’b med masser af bas og toner af electrofunk, mens Smerz lagde sig ovenpå glitrende synths – igen i r’n’b-tempo. Op og ned i tempo som vokalist og duoen selv stod forrest i rampelyset.

Felix de Luca var lidt et bevis på, at rap ikke nødvendigvis passer til Code Walks bund, mens Mathias Bertelsen fra The Entrepreneurs leverede aftenens højdepunkt, som han skiftevis mumlede og ramte de høje Queen-toner over et mørkt slow-jam med strygere, taktfaste trommer og rendestensbas. En stadionrocket vokalpræstation af de helt store – og med hujende bifald som følge.

Der var derfor svært at blive rigtig klog på Code Walk, for hvis en kommende udgivelse kommer til at mikse de to stilarter på samme facon, bliver duoen i albumformat en ligeså skizofren, om end gennemgående interessant, størrelse. CW

Læs om koncerter med blandt andre Chinah, Katie Keller og Guldregn på de følgende sider.

Photo by Samy Khabthani-6

Felix de Luca

Photo by Samy Khabthani-3
Soundvenue 1 / 6 Soundvenue