Hold dit nytårsfortsæt: Her er soundtracket til alt det, du lovede dig selv (men har svært ved at overholde)

Hold dit nytårsfortsæt: Her er soundtracket til alt det, du lovede dig selv (men har svært ved at overholde)
Mac DeMarco ved, hvor svært det kan være at kvitte smøgerne...
Foto: Coley Brown

Så er det blevet februar, og for de fleste med nytårsfortsætter er det nu do or die. Der findes selvfølgelig altid dem, der uden problemer kan holde fast i løfterne og lægge livsstilen om, men så findes der også alle os andre…

Det er nemlig langt fra nogen nem opgave at opretholde alle de gode takter, som den 1. januar stod soloklart. Nytårsfortsætter er om noget sværere i praksis, og derfor har vi sammensat et lille selvhjælps-soundtrack til tre af de mest klassiske af slagsen – så kan du måske få hanket lidt op i dig selv eller ligefrem blive inspireret til nye livsændringer.

Nytårsfortsæt #1: Kom af med lasterne – skru ned for sprut og smøger

Kendrick Lamar Swimming Pools (Drank)

Først og fremmest er det vigtigt at understrege, at der intet er i vejen med at feste. Men alligevel kender de fleste nok til øjeblikket, hvor man lige har fået den genstand for meget. På ‘Swimming Pools (Drank)’ prædiker Kendrick om sit nok lidt for indgående forhold med flasken, og nummeret rammer perfekt den uhensigtsmæssige tilstand, sprutten kan efterlade dig i. Derfor er tracket også et rigtig godt sted at begynde, hvis man vil skære lidt ned på de våde varer. Bekæmp din FOMO og lad være med at bukke under for gruppepres!


Annonce

Arctic Monkeys ‘Why’d You Only Call Me When You’re High’

Hånden op hvis scenariet virker velkendt: Det er dagen derpå, og du vågner til en mobil, der mod din vilje har foretaget langt flere opkald, end du umiddelbart kan huske. Det kan hurtigt udvikle sig til en akavet affære med et blokeret nummer – og værst af alt en skrækkelig omgang moralske tømmermænd dagen derpå. ‘AM’-hittet er derfor en utrolig stærk påmindelse, hvis man har svært ved at se ulemperne ved endnu en våd aften i byen.


The Microphones Dont Smoke

En evig klassiker på listen over nytårsløfterne. Mange kæmper en konstant kamp mod trangen til tobakken, og det kan for nogen være rigtig svært at være afholdsmand i hverdagen og især i nattelivet. Men der er heldigvis håb forude, når man lytter til ‘Don’t Smoke’ fra hedengangne The Microphones.

Med en let analyserende tilgang til problemet spørger lyrikken retorisk: »Is it because this little part of you wants to be dead?«, hvorefter teksten kortfattet konkluderer »There’s no excuse to start smoking«. Så kan man i hvert fald suge lidt på den, når det kradser i fingrene efter et nikotinfix.


Cat Power ’Lived in Bars’

Annonce

Det kan være sjovt at leve livet gennem flasken, og de fleste kan nok se tilbage på gode minder i en mere eller mindre omtåget tilstand. Cat Power er dog også bekendt med, når barlivet bliver en tand for opslidende. ’Lived in Bars’ handler både om de gode nostalgiske år, men også om at opdage, hvornår du har fået for meget af det gode. Sangen fungerer altså mest af alt, når man har brug for lidt ekstra overbevisning til opretholde sit løfte. Dog skal der lyde en advarsel mod at falde fluks tilbage på baren i selskab med alle de gode minder.


Dead Kennedys ’Too Drunk to Fuck’

Denne her lader vi stå for sig selv…


LCD Soundsystem ’Drunk Girls’

»Drunk girls ’cause a couple of heart attacks / drunk girls are unusually mild / drunk boys keep in pace with the pedophiles / drunk girls are boringly wild«.

James Murphy fra LCD Soundsystem kender umiddelbart også til de mindre hensigtmæssige sider af det fulde hunkøn (men bestemt også de mindre flatterende sider af en lidt for fuld og frisk fyr). Bedst af alt beskriver Murphy, hvad der sker, når kønnene mødes i fuld tilstand :»Drunk boys leave their irons in the fireplace, ’cause drunk girls give them too many tries«.

‘Drunk Girls’ er en indsigt i de mange faldgruber hos begge køn i det sene natteliv.


BONUSTRACK: Til dig, der bare vil ryge
– 
Mac Demarco ‘Viceroy’

Givetvis er nytårsfortsætter svære at overholde, og som vi beskrev før, kan det være en noget nær umulig opgave at lægge den tyngende smøgtrang fra sig. Så skulle du alligevel falde i, kan du i det mindste mindske den knirkende samvittighed med Mac’ens nyklassiske hyldest til sømmene.

Mere nytårsfortsæt på de følgende sider.

Annonce
Soundvenue 1 / 3 Soundvenue