»Sjældent stærk musikdokumentar« – se den rørende ’Amy’ på C More

Her er 10 nye danske rappere, du skal holde øje med

Her er 10 nye danske rappere, du skal holde øje med
Hiphop-duoen DC.

I denne uge sætter vi fokus på hiphoppens friske stemmer med et tema om ny dansk rap. Undergrunden er en urskov af sulten kreativitet, og med blikket rettet mod gadens stemmer er det nemt at se, at dansk hiphop anno 2016 er en både spirende og taknemlig scene at følge med i.

Vi har sammenfattet de overordnede pointer om den nye bølge af rappere HER, men på denne liste går vi enkeltstående i kødet på 10 nye danske rimsmede, der tilsammen maler et bredt billede af scenens alsidighed, potens og potentiale.

1. Artigeardit

Hvem er han?
19-årige Ardit fra udkanten af København, der efter et par Youtube-demoer bragede igennem med debutsinglen ’Forklar ma’ i midten af februar. I starten af marts fulgte den syv numre lange debut-ep ’Fristelse fordærver’, der blandt andet har fået opbakning fra Sivas, og nu følger så en række live-shows. Blandt andet solo på Rust og sammen med Sleiman, DC og Intensiv MC på New Era-touren, der rammer landets fire største byer fra slutningen af marts.

Hvordan lyder han?
Ardit er naturligvis stadig ung, men han besidder et flow, der emmer af selvsikkerhed og autoritet. Her er intet rim forceret, og så har Ardit tilmed et ganske godt flair for de sungne omkvæd, som måske ikke er skønsang, men bringer noget ærlighed ind i tekstuniverset, der udspringer af en ung mands hverdag, problemer og fristelser.

Hertil byder ep’en trods sin korte spilletid på flere forskellige stilretninger: Højdepunktet er stadig den soul-samplende og storladne ’Forklar ma’, der vækker minder om tidlig Kanye, men den afdæmpede kærlighedssang ’Bare lyv’, den trappede ’Blir ved’ og bangeren ’Holder ik’ i retten’ er ligeledes med til at danne billedet af en ung rapper, der emmer af potentiale og talent, selv om han ikke har fundet sin endelige stil endnu.

Listen fortsætter på de følgende sider.

Soundvenue 1 / 10 Soundvenue