Roskilde Festival: Vores seks største ønsker til den endelige spilleplan

179 navne spredt over syv dage. Roskilde Festival har sammen med dagens plakat annonceret dagsplanen for hovedprogrammet, men den endelige spilleplan har vi stadig til gode. Her er seks bønner til planlæggerne.

1. James Blake skal spille om natten

Sidste gang James Blake gæstede Roskilde Festival i 2013, fik han sat Dyrskuepladsens største scene til rådighed i bragende solskin søndag eftermiddag. Vores anmelder kaldte det karaktermord, mens James Blake selv bad sine tilhørere forestille sig, at det var »night time«.

Tidspunktet var en fejlplacering. Hvad der kunne have været en storslået, intens live-oplevelse blev en degradering af dimensioner, hvor næsten al intimitet såvel som intensitet forsvandt som, ja, dug for solen.

Kender man blot en lille smule til den introverte og electro-kyndige brites bagkatalog, vil man vide, at hans avancerede, følsomme lydbillede tager sig bedst ud i mørket – hvor synth-kaskader, underspillet postdubstep, hjerteskærende ballader og Blakes klagende croon for alvor kan brænde igennem. Vi håber derfor ikke, at programmet vil byde på endnu en fejlplacering i år – men at Blake derimod får tildelt en retmæssig nattetime, hvor han kan spille om kap med stjernehimlen.

Læs resten af vores ønsker til spilleplanen på de følgende sider.

Soundvenue 1 / 6 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold