Top Tracks: Her er ugens otte bedste nye sange

BeyLemonade

 

1. Beyoncé ’Hold Up’

Det har været noget nær en umulig opgave at skulle udpege ét nummer fra Beyoncés længeventede album, ‘Lemonade’, men dog har den knuste båthorns-ballade ‘Hold Up’ (der har Ezra Koenig, Father John Misty og Diplo i kulissen) i sidste ende for alvor brændt sig fast. Måske er ballade forkert beskrevet. Bey er nemlig – som også kan ses på den ret fantastiske billedside – et sted imellem pissesur og uforstående, mens hun over tilbagelænede og simplistiske toner tømmer hjertet for frustrede følelser og juvenil jalousi. Hånden op alle dem, som glæder sig til sommerens koncert.


2. Stormzy ‘Scary’

Roskilde har begået en vild booking i Stormzy. Den relativt nyslåede grime-rapper Michael ‘Stormzy’ Omari har imponeret siden debut-ep’en ‘Dreamers Disease’ fra 2014, og med ‘Scary’ er den udprægede cockiness stadig en stor spiller i Merkys rim-arsenal. Over den mareridtsvækkende produktion rapper den tårnhøje MC kløgtig og overlegent med et stirrende blik stift rettet mod haters, og der er tydeligvis gode ting i vente for det kommende debutalbum.


3. Dawn Richard ‘Honest’

Beyoncé er ikke den eneste med herreproblemer blandt denne uges Top Tracks. Dawn Richards er, som titlen antyder, hudløst ærlig på sin nyeste single, ‘Honest’, hvor hun med forførende r’n’b-fornemmelser taler ud om det bitre brud over Kingdoms velsmagende produktion et sted mellem klubbede rytmer og spejlglatte synthflader. Et luksuriøst track, der vækker appetitten, inden Dawn indtager Apollo-scenen på årets Roskilde Festival.


4. Jamie xx & DJ Koze ‘Come We Go’

Det er nogle seriøse elektroniske kræfter, der er slået sammen på det rastløse house-epos ‘Come We Go’. Det Northside-aktuelle elektro-troldmand Jamie xx har krydset klinger med tyske DJ Koze på tracket, der er hentet fra sidstnævntes seneste ‘Pampa Vol. 1 compilation’, og resultatet er umådeligt svært at sidde stille til. På lidt under seks minutter kommer vi på en rundtosset tur i et sparsomt anvendt voice-sample over en pulserende cocktail af ufortrødne beats og repeterende synthmelodier.

Hør flere Top Tracks på næste side.

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.
Soundvenue 1 / 2 Soundvenue