Top Tracks: Her er ugens otte bedste nye sange

1. Gaika ‘Security’-mixtape

Da Gaika sidste år udgav sin stærke debut, ‘Machine’, kom det med på vores top 10 over de bedste mixtapes i 2015. Han væltede i sidste måned by:Larm med sit maskinelle udtryk, og i denne uge landede en spritny samling sange via Soundcloud på mixtapet ‘Security’. Stilen er fortsat dyster som bare fanden, hvor ildevarslende beats piskes frem af rapperens kvikke flow over døsige elektroniske effekter. Der er simpelthen ikke andet at gøre end at lytte til ‘Security’ fra ende til anden.


2. Central ‘Plan for the Future’

Det aarhusianske pladeselskab Brystet har allerede en bred vifte af artister i stalden, hvor vi b.la. har anbefalet at holde øje med purunge Modest, der også opererer under det nyopstartede label. Central er dog en i en helt anden boldgade end den Communions-klingende kvintet. ’Plan For The Future’ er en pulserende omgang elektronisk leg, hvor bagmand Natal Zaks anvender blide synths og en samplet mumlen til at skabe en solslikket vibe. Et dobbeltudspil er desuden på vej med Zaks’ andet projekt Palta, der lander 9. maj.


3. DJ Shadow ‘Nobody Speak’ feat. Run The Jewels

Vi missede den i sidste uge, men når ingen ringere end DJ Shadow udgiver ny single med Run The Jewels, medfølger visse privilegier. ‘Nobody Speak’ er taget fra Shadows kommende første udspil i fem år, og Shadow er i absolut topform sammen med Killer Mike og EL-P. Den pralende single udbasuneres gennem det slibrige beat, en triumferende hornsektion og rundtossede synth-lyde, mens New Yorker-duoens sædvanligt overlegene rim-håndværk løfter hele den vægtige produktion.


4. Daniel Wilson ‘Wedding Daze’

Om det er den gospel-storladne flødevokal eller den velsmagende produktion – ‘Wedding Daze’ kunne nemt afskrives som en radiovenlig popsang. Dog kravler Daniel Wilson straks under huden på dig med sin drilske nye single, der både har elektronisk messin’ round og overraskende øjeblikke i massevis. Den 24-årige sangskriver fra Michigan har begået en medrivende omgang popsoul, som forhåbentlig vil holde det høje niveau på debut-ep’en ‘Sinner Of The Week’, der lander senere på året.

Hør flere Top Tracks på næste side.

Soundvenue 1 / 2 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold