Vanguard Music Festival sat på pause i 2016

Vanguard Music Festival sat på pause i 2016
DJ Premiere på Vanguard sidste år. (Foto: Samy Khabthani/Soundvenue)

Vanguard Music Festival vender ikke tilbage i 2016. Festivalen i Søndermarken er sat på pause, men der arbejdes på, at konceptet kan vende tilbage i 2017 – det skriver arrangørerne via en besked på Facebook.

Vanguard havde premiere i 2013, hvor festivalen kom ud af det blå med særligt hiphoppen som trækplaster: Debutåret var Wu-Tang Clan hovednavn, mens også DOOM, Yasiin Bey, DJ Premier og The Roots var været forbi gennem årene.

Festivalen startede ud med at være opdelt mellem hiphop/funk/r’n’b og rock, men skiftede i 2015 profil, så der kom fuldt fokus på de urbane genrer.

»Den korte forklaring er, at vi har haft svært ved at finde det rette hovednavn. Der er utrolig stor konkurrence på festivalscenen for tiden, så hvis vi ikke kan levere nogle store navne, er det svært for os at konkurrence. Vi har set mange festivaler gå konkurs i de seneste år, og det vil aldrig være en mulighed for os. Vi er enten all in, eller not at all«, forklarer Grant Purdy, der er marketing manager for Vanguard, til Soundvenue.

Det var netop manglen på et gennemslagskraftigt hovednavn, der er forklaring bag sidste års skuffende billetsalg, mener Grant Purdy. Han mener ikke, at festivalens prioritering af musikhistoriske koryfæer fremfor nyere navne, har været kilden til udfordringerne.

»Der er masser af old school-navne, der kan trække et stort publikum, selv om mange af dem er uden for vores prisklasse. Og med en festival, der spænder over to dage, er der masser af chancer for at kombinere old school og new school navne inden for hiphop, funk og r’n’b på cool og innovative måder. Jeg synes, at det er vigtigt for festivalen at tilbyde et lineup, der dækker hele scenens historie«, siger Grant Purdy.

Læs også: Vanguard i bakspejlet: Fem grunde til at bruge en weekend på veteran-grooves og guldalderhiphop

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af