15 skæve til Distortion-veteranen Eloq: »Hvis en af os bliver for fuld, så tager den anden over«

Han har spillet i et utal af konstellationer til Distortion gennem årene, og i år står August Fenger igen klar som dj til mindst en håndfuld forskellige gadefester på Nørrebro og Vesterbro. Vi har fanget den arbejdsomme dj og producer til 15 skæve spørgsmål om alt fra hans besættelse af Robbie Williams til det bedste råd, hvis man ikke vil gå kold under Distortion.
15 skæve til Distortion-veteranen Eloq: »Hvis en af os bliver for fuld, så tager den anden over«

1. Hvad er det skøreste nummer, du nogensinde er blevet spurgt om at spille?
»Jeg tror, det var ’Photograph’ med Nickelback – og pigen, der ønskede det, sagde så bagefter, ’eller bare hvad som helst med Sean Paul’. Det var to rimelig forskellige ting. Det var ret fedt. Men jeg tror sgu ikke, hun fik sin vilje«.

2. Hvem ville du allerhelst dele pult med?
»Det må blive David Attenborough! Han virker simpelthen så rar. Han behøver ikke at spille, han kan bare stå og vibe i baggrunden. Han kan narrate mig lidt i øret, at jeg gør det godt – han kan være min peptalk-mand! Det tror jeg, kunne være fantastisk«.

3. Hvad har været dit vildeste Distortion-gig som dj?
»Det allervildeste må nok være, da vi lige havde starten Cheff og vi havde lavet Kidds første ting. Vi fik lov til at lukke Blegdamsvej i 2011. Jeg har spillet mange vildt fede jobs, men der var et eller andet helt særligt over det her – der var så sindssygt mange mennesker, ild i spraydåser, der gik ild i et træ. Jeg har det som om vi spillede en time, men det blev lukket efter et kvarter. Alt smadrede løs, folk crowdsurfede over det hele. Jeg har bare sådan nogle små glimt og lydnedslag hist og her og kan slet ikke huske sammenhængen. Men så så jeg billeder og videoer bagefter, og det ser jo decideret makabert ud, det lignede jo en slagmark! Det var det vildeste«.

4. Hvad er det dårligste råd, du har fået som dj?
»Spil noget vi kan danse til«.

5. Det værste crowd, du nogensinde har spillet for?
»Uha, der skal man jo passe på ikke at namedroppe. Men der har været nogle gange, hvor man er blevet misforstået lidt i forhold til forventningsafstemningen, hvor man måske ikke lige er den perfekte mand til jobbet hver gang. Så står der en i crowdet og siger, de er ved at falde i søvn – hvad skal man så gøre? Men det sker sgu, man får den hvert år, og jeg tænker hver gang ’hold kæft, hvorfor har jeg nogensinde takket ja til det her’.

Men man kan godt redde den. Nogle gange har jeg spillet som Eloq, hvor dem, der har booket mig, forventer et fedt Eloq-set, men hvor man kan mærke, at publikum ikke er så interesserede i mig, som dem, der har booket mig – du ved, sådan nogle typer, der har opdaget lidt elektronisk musik og gerne vil vise sig frem. Så er jeg bare sådan, ’fuck det, vi skal sgu bare hygge os’, og så drikker jeg mig fuld og sætter noget boogie på i stedet. Det er sjovere at hygge sig end at stå og være kunstnerisk og æstetisk for at please to mennesker. Det er fucking forfærdeligt«.

marcusandreassen-distortion-ø-13-of-561
Eloq til Distortion Ø, 2015. Foto: Marcus Andreassen/Soundvenue.

6. Din vildeste liveoplevelse med AV AV AV?
»Vi har spillet så mange fede ting, det er så sindssygt overvældende, hvor godt det er blevet taget imod. Men højdepunktet er Roskilde sidste år. Det var helt klart det største, og alle danskere, der kendte til det, var der nærmest. Der var så mange mennesker og man forstod det slet ikke, da man stod der på scenen. Det var først da man så billeder tre uger efter, at man kunne se hvor overvældende det var«.

7. Hvilket track er din guilty pleasure at spille?
»Uh, jeg har en hel mappe, der bare hedder ’de gode lukkenumre’, de allersidste numre før man smækker døren i og tager den sidste luder med hjem – ej, kan man sige det, er det overhovedet et ordsprog? Men der er en virkelig underlig grænse, hvor det bare ikke er guilty pleasure mere, men bare ren pleasure. Jo, vent, jeg har faktisk et, der er 100 procent guilty – det der ’Nede Mette’-nummer (af Blak, red.). Der er et eller andet over det, den hænger bare ved. Men jeg føler mig ikke helt sikker på, at det egentlig er fedt og jeg kan støtte det, men så når jeg bliver fuld er det bare, ’jojo, helt sikkert’«.

8. Hvilken popstjerne vil du helst remixe?
»Haha, det første, der kom frem i mit hoved var sgu Robbie Williams. Han har fed energi! Han har en god selvironi, lidt flabet. Ham og Gary Barlow har lavet et nummer sammen, der er mega fedt (’Shame’, red.). Det tror jeg godt, jeg kunne dreje til et eller andet fantastisk«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Hvilken kendis ville du helst få øje på i crowden, når du spiller?
»David Attenborough, Robbie Williams og Gary Barlow! Ej, hvor ville det være fedt. Så ville jeg dedikere nogle tracks til dem, det er helt sikkert. Jeg ville dedikere ’Careless Whisper’ (af George Michael, red.) til David Attenborough«.

10. Hvad er dit bedste Distortion-minde fra gadefesterne?
»Det er vildt svært, for jeg er en ret intens Distortion-gænger. Men et tidspunkt, hvor jeg virkelig bare havde det sindssygt lækkert, var et af årene, hvor jeg havde min egen scene til Final Party, som jeg har haft i nogle år. Jeg havde booket nogle italienere, jeg kendte en smule, som var vildt søde. Der var kun tid til, at de kunne spille fra 5.30-07, og de drak slet ikke noget, da de kom. De var helt fattede, og vi alle sammen plørefulde – solen var gået op og der var ikke så mange mennesker tilbage, men der var sådan en tung forsamling af måske 100 mennesker, der var helt klar på morgenfest.

Så gik italienerne op og spillede udelukkende gammel, hardcore eurodance. Det kom totalt bag på os, det var Barcode Brothers, Safri Duo, hele svineriet. De mente det virkelig og gjorde det med en mega fed stil. Vi stod alle os, der havde spillet i løbet af festen og drak videre og tænkte bare, ’shit, det her er det fedeste, jeg nogensinde har hørt’. Der var jeg lykkelig«.

11. Hvad drikker du helst, når du spiller?
»Jeg er sådan lidt tryghedsnarkoman, så jeg kan godt lide, at der er sørget for lidt af det hele. Hvis man lige har lyst til en øl, så er der en øl, eller hvis man har lyst til en drink, så er der det. Lige for tiden synes jeg, at vodka og Maté spiller ret godt. Det er primært fordi jeg spiller på Bakken så meget, at der nærmest er groet mos på mig derinde, og så er det godt med lidt energi til kroppen, når man spiller hele natten«.

marcusandreassen-distortion-ø-19-of-561
Eloq til Distortion Ø, 2015. Foto: Marcus Andreassen/Soundvenue.

12. Har du nogensinde været så fuld, at du var nødt til at afbryde et set?
»Der er faktisk virkelig mange der spørger, ’shit, hvordan kan du spille, når du står der og hamrer shots?’, men der sker sådan et eller andet med adrenalinen, så man bare sætter autopilot på.

Når det så er sagt, så er der også nogle gange, hvor den sgu ikke går længere. Jeg spiller tit med min ven Emil Lange, og forleden havde vi en weekend, hvor vi var ude og spille nogle hyggejobs. I Odense om lørdagen kan jeg kun huske, jeg spillede tre-fire numre, så gik jeg i barskabet ude i lageret og hamstrede likør. Der gav jeg op og var bare sådan, ’Lange, du tager roret her’. Der er det godt at have en ven med. Det er meget sjovere, når man er to og hygger sig end sådan et rent Eloq-show. Hvis en af os bliver for fulde, så tager den anden over«.

13. Bedste råd til ikke at gå kold under Distortion?
»Husk at drik masser af vand, men vigtigst af alt, drik masser af øl. Hvis du begynder at holde op, så går det galt. Man skal lære sin kurve og holde den«.

14. Hvad vil du ikke selv gå glip af ved årets Distortion?
»Jeg glæder mig meget til mange ting, men jeg synes især Final Party er blevet et virkelig fedt event, der bare er blevet bedre år for år. Jeg synes jo selvfølgelig at Red Bull-scenen, som jeg selv har været lidt inde over, har de fedeste navne, så der glæder jeg mig til at stå og hygge med Lido, Kelela og Oneman. Men jeg kan også godt lide det der med bare at chille rundt, og så er man lige pludselig til en fed fest«.

15. Forklar Distortion med ét ord?
»Larm«.

Læs også: Her er Distortions 15 vildeste gadefester

Læs også: Distortion ifølge Drux fra Droz Daily Steezin: »Jeg har set rigtig mange tage den nemme vej«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af