Top Tracks: Her er ugens 10 bedste nye sange

Værket

 

1. Værket ‘Jealousy Hits’

Det unge københavnske band Værket er blevet taget under pladeselskabet Eschos spartanske vinger og fløj i går fra reden med deres debutplade ’Jealousy Hits’. Første single (af samme navn) trækker på referencer til 70’ernes progressive rockæra, der lader skizofrene turborytmer kollidere med episke tværfløjter og blæs i et spraglet, men stramt melodisk univers.


2. Devon Welsh ‘Down the Mountain’

Forsangeren fra det minimalistiske popprojekt Majical Cloudz er gået solovejen og har nu udgivet otte melankolsk underspillede sange på, hvad han betegner som a collection of songs. Sangene er skrevet og indspillet i løbet af de sidste par år, og på dette udvalgte nummer afspejles Welshs eminente evne til at få emotionel sarthed til at virke monumental med ganske få virkemidler.


Radiohead

 

3. Radiohead ‘Glass Eyes’

Radiohead er tilbage, og ved Gud, hvor har vi savnet Thom Yorke og co. ‘A Moon Shaped Pool’ lever fuldt op til forventningerne, og derfor har det også været en svær opgave at vælge ét track. ‘Glass Eyes’ er kun et blandt flere mesterlige kompositioner, men der er alligevel noget vanedannende over denne blåøjede ballade. Mellem druknet klaverklimpren og sjælelindrende strygere vækker Yorke med den ypperste forsigtighed sine dæmoner til live, og man mærker tydeligt noget, der kryber op bag sig med hvert frydefuldt lyt.

‘Glass Eyes’ kan høres via Apple Music.


Montjake

 

4. Mont Jake ’I Had Music’

Intet er meldt ud officielt, men al hemmelighedskræmmeri til side var vi rimelig sikre i vores sag, da vi gættede dette nye projekt som værende (umiddelbart pensionerede) Mont Olivers forsanger Jacob Hammershøj i nye musikgevandter. Mellem et miks af groovy og mellow klinger  ‘I Had Music’  i hvert fald af den danske datids-trio, hvilket måske mest af alt kan tilskrives Hammerhøjs karakteristiske sangstil. Rapperen Noname er desuden på besøg.


5. Pantha Du Prince ‘Frau Im Monde, Sterne Laufen’

Efter at have kastet sig ud i klokkebimlende ‘Elements of Light’ med The Bell Orchestra er Hendrik Weber aka Pantha Du Prince tilbage med sit første deciderede soloudspil i seks år, og ifølge Weber er han på ‘The Triad’ trådt ud af det mørke kammer i Berlin, hvor ‘Black Noise’ blev undfanget. ‘Frau Im Monde, Sterne Laufen’ byder dog fortsat på tyskerens auditive varemærke, hvor den knugende ambient danser en tårevædet vals med den pulserende techno. Vi anbefaler at finde luksushørebøfferne frem til denne her.

Hør flere Top Tracks på næste side.

Soundvenue 1 / 2 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold