Top Tracks: Her er ugens 10 bedste nye sange

1. Whitney ‘No Matter Where We Go’

Vi har holdt øje med Whitneys ubekymrede folkpop et stykke tid, og vi var ikke blege for at kalde bandet en decideret supergruppe på baggrund af medlemmernes tidligere engagementer i Smith Westerns og Unknown Mortal Orchestra. Men Whitney kan også selv – i den grad. Ført an af Julien Ehrlichs genert-sarte vokal opsnapper denne albumforløber 70’er-ekkoet fra Canned Heat og sender dig af sted på et ubekymret cruise ned gennem L.A.’s solskinsgader. Det er optimistisk og nostalgisk på én gang, og så lyder det ret godt.


2. Unknown Mortal Orchestra ‘First World Problem’

Vi bliver i familien. Det nu efterhånden ganske kendte orkester (der spiller på NorthSide) trodser atter dødeligheden med en ny vital single, der er den første siden albummet ‘Multi-Love’ fra 2015. Ruban Nielsons stemme sværmer over et funky og yderst dansabelt beat, der suppleres af subtile guitarryk, mens han adresserer det moderne paradoks i at bygge livet op, når verden falder fra hinanden omkring én. ‘First World Problem’ er imidlertid et førsteklasses track, der kan få problemerne til at træde lidt i baggrunden for en stund.


Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.

3. YG feat. Drake & Kamaiyah ‘Why You Always Hatin?’

YG’s kommende andet album ‘Still Krazy’ kommer forhåbentlig snart, men rapperen holder vores voksende appetit i ave med hater-tracket ‘Why You Always Hatin?’, der er bevinget af både et Drake-vers og Kamaiyahs lækre hook. Der spilles tungt på gangsterrap-noderne, og det døsigt dunkende beat fra DJ Mustard kalder nærmest på en langsom tur i en lavtliggende Cadillac med nedrullede ruder. Har man ikke lige sådan en inden for realistisk rækkevidde, gør et par hovedtelefoner også et godt stykke arbejde.


4. Magnolia Shoals ‘BLVD’

Der er det med melankoli, at det til tider kan være ret opløftende, også selv om det rejser sig fra et dyb, der er så mørkt som et alvorligt sind. Rockfirkløveret Magnolia Shoals, der udgav debuten ‘Tenants’ sidste år, injicerer på deres nye single ‘BLVD’ glimtende ironi i deres baritontunge univers, og der skydes med ekstraheret potens i den tilhørende musikvideo, hvor sanger Nicolai Noa udfolder sig i stålsat og corny machodans. Man driver nemt af sted på det selvoptrækkende beat og forføres ditto af den repetitive funklende temamelodi.


5. Nao ‘Girlfriend’

Nao har annonceret, at hendes debutalbum ‘All We Know’ lander den 22 juli, men hun lettede igen lidt på pladelåget, da hun forleden delte den svulstige r’n’b-basker ‘Girlfriend’. Den London-baserede sangerinde har vist lovende takter blandt andet på ‘Fool to Love’, og nu indfrier hun altså igen de store forventninger. ‘Girlfriend’ slår måske en som laidback, men det er kun indtil det sekund, hvor et vakuum lader op til en knytnæve af et omkvæd, som dirigeres af tektonisk tunge baslinjer og linjen »If I was your girlfriend«.

Hør resten af ugens Top Tracks på næste side. 

Sponsoreret indhold
Har du nerver til en ny omgang ’True Detective’?
Se Mahershala Ali brillere i den intense sæson 3 på HBO Nordic.
HBO Nordic
Soundvenue 1 / 2 Soundvenue
Advertisement