NorthSide: Unknown Mortal Orchestra syrede lidt for meget ud

NorthSide: Unknown Mortal Orchestra syrede lidt for meget ud
4 6
Unknown Mortal Orchestra

Koncert, NorthSide

Det er ikke altid en let sag at overføre et standard-koncertsæt til en festivaloptræden. En ’almindelig’ koncert har flere faktorer som gør, at man kan tillade sig at syre ud, fordi publikum har indløst billet specifikt til denne kunstner. En festivaloptræden varer typisk kortere tid, ligesom man må formode, at alle tilskuere ikke nødvendigvis er bekendt med artisten.

Unknown Mortal Orchestras NorthSide-koncert var et eksempel på at balancere mellem disse punkter, hvilket bevirkede, at den newzealandske neopsych-gruppe tillod sig at syre lidt for meget ud under deres tildelte spilletid på Green Stage lørdag aften.

Det var tydeligt fra start, da ‘From the Sun’ udviklede sig til et syv-otte minutter langt jam, og under ‘How Could You Luv Me’, hvor Ruban Nielson brugte en del tid på at ligge på knæ og skrue på sine effektpedaler. Bevares, det var spændende for dem, der er bekendt med bandets materiale at se, hvorledes de morfer sangene i en live-situation. Men det var også takter, som fjernede fokus fra en ellers glimrende koncert.

Det klædte Unknown Mortal Orchestra at arbejde med dynamisk samspil i ‘Swim and Sleep (Like a Shark)’ og ‘Ffunny Ffriends’, således at Nielsons guitarspil nærmest var helt tyst og Jake Portrait foldede sig ud med et bundsolidt groove på bassen.

Der var også rigeligt med ’taletid’ til bandets seneste medlem, keyboardspilleren Quincy McCrary, som havde indtil flere jazzede klaverindslag. Ligeledes en disposition, gruppen burde overveje at sløjfe.

At Unknown Mortal Orchestra er yderst aktive på livefronten fornægtede sig ikke, og vi var vidne til musikere som vidste præcis, hvor de havde hinanden. Hvilket åbnede op for løsslupne indslag, som da Nielson lavede et knee-drop, der var Michael Jackson værdigt, og vandrede ud til publikum.

Koncentrationen var helt vakt, da vi fik de to hits ‘Multi-Love’ og ‘Can’t Keep Checking My Phone’ mod slutningen, hvor Unknown Mortal Orchestra tøjlede de udsyrede elementer og spillede stramt og fokuseret.

Læs anmeldelse: NorthSide: Beach House leverede en hypnotisk midnatsseance

Læs anmeldelse: Wilco på NorthSide: Formidable countryrockere fortjente et publikum, der gad holde kæft

Annonce